Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Directorul adjunct al Administrației Spitalelor București ar fi „ajutat” o firmă de construcții să câștige licitații SURSE/Averea lui Plută s-a modificat rapid în ultimii ani

By Dragomir Georgiana , in Justitie , at 18 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Oana Sivache, directorul Administrației Spitalelor din  cadrul Primăriei București(ASSMB), este cea care l-a denunțat la DNA, pe adjunctul său, Cristian Plută, potrivit surselor Main News. El a intrat în atenția procurorilor anticorupție, după ce ar fi ajutat o firmă de construcții să câștige licitațiile derulate de ASSMB. 

În perioada 2017-2020, Cristian Plută nu prea avea ce completa în declarația de avere. Situația s-a schimbat, însă, fulminant, în perioada 2021-prezent. Dacă la numirea în funcția de director adjunct al ASSMB nu avea imobile, terenuri, depozite bancare, ultima declarație de avere arată că Plută deține trei terenuri intravilane (două în București și unul în Ilfov), o casă de 200 mp în Buftea. De asemenea, el precizează că, împreună cu soția, au moștenit 1/4 dintr-o casă de 219 mp în București și au făcut economii în valoare de  9000 de euro și aproximativ 80.000 de lei.

Cristian Plută are un credit în derulare în valaore roape 500.000 de lei (circa 100.000 de euro), scadent în 2046. Cu toate acestea, a notat și venituri în afara celor salariale. El a scris  că  a primit 12.500 de euro de la o persoană fizică, Teodora Tuta (Timișoara), sumă numită„cadou copii”. În 2022, veniturile salariale ale directorului adjunct ASSMB au fost în valoare de 10769/lună. Soția sa, angajată la o firmă cu sediul declarat în Maramureș, a obținut un salariu lunar în valoare de 1570 de lei/lună, potrivit declarațiilor de avere, postate de site-ul Agenției Naționale de Integritate.

Precizăm că, până la ora postării acestei informații, DNA nu a oferit detalii suplimentare cu privire la cercetările care se desfășoară în acest caz.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea 

CITEȘTE ȘI:  Percheziții la Administrația Spitalelor București. Este vizat inclusiv directorul adjunct, Cristian Plută SURSE

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW