Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Director din Ministerul Educației, arestat preventiv. Ar fi cerut mită pentru construcția unor grădinițe

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 septembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Un director din Ministerul Educației a fost arestat preventiv joi, 15 septembrie, după ce a fost acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Brașov de luare de mită, în valoare de aproximativ 340.000 de euro, și spălare de bani.

Horia Palmer-Hîrtopanu este director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare, aflată în subordinea Ministerului Educației.

A fost reținut pentru 24 de ore cu o zi în urmă, iar joi Tribunalul Brașov a admis propunerea DNA, de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În același dosar au mai fost plasați sub control judiciar un administrator al unei firme și o persoană fizică, fiind acuzați de dare de mită, spălare de bani și transmitere fictivă a părților sociale sau acțiunilor deținute într-o societate comercială în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori a îngreunării acesteia.

340.000 de euro pentru construirea unor grădinițe

Horia Palmer-Hîrtopanu i-ar fi cerut 340.000 de euro și 18.749 de lei administratorului „în schimbul atribuirii și pentru derularea în bune condiții” a unor contracte de lucrări, arată DNA.

Contractele erau legate de construirea unor grădinițe în cadrul Proiectului privind Reforma Educației Timpurii în România.

O parte a foloaselor primite ca mită de inculpatul Palmer-Hîrtopanu Horia ar fi constat în lucrări de forare a unui puț și de construire a instalației de alimentare cu apă, care au fost executate în curtea locuinței sale situate într-un oraș din imediata vecinătate a Capitalei”, se mai arată în comunicatul citat.

Procurorii mai arată că, între aprilie 2016 și aprilie 2021, directorul din instituția subordonată Ministerului Educației ar fi încercat să spele suma de 179.676 de euro și 191.900 de lei, pe care i-ar fi folosit pentru a cumpăra două case și două mașini de lux.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW