Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Director din ANAF, în atenția DNA după ce ar fi intermediat afaceri cu un lanț de magazine

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 9 februarie 2023 Etichete: , , , ,

Cătălin Cojocaru, un director adjunct din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzat că ar fi intermediat afaceri între un lanț de magazine și două societăți comerciale, potrivit unor surse Main News.

Cătălin Cojocaru, director adjunct la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF, ar fi ajutat în ultimii patru ani un om de afaceri să listeze în magazine produse realizate de două societăți comerciale. Potrivit surselor Main News, lanțul de magazine este Mega Image.

În schimbul acestor demersuri, de la administratorii celor două societăți comerciale, omul de afaceri ar fi pretins, în mod direct, pentru sine, un procent de 40% din părțile sociale ale societăților ale căror produse urmau să fie listate și ar fi primit, ca urmare a acelor „asocieri” sumele de 4.000 euro și 276.000 lei, aceștia din urmă fiind disimulați sub forma unor dividende și cesiune părți sociale”, se arată în comunicatul DNA.

Cojocariu a fost acuzat de 2 acte de complicitate la trafic de influență în formă continuată. Omul de afaceri, Gabriel Robertino Petraș, potrivit surselor Main News, este acuzat de trafic de influență în formă continuată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii