Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Dimitri Medvedev: Europenii vor plăti 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 februarie 2022

Dimitri Medvedev, fost președinte al Federației Ruse, a comentat marți, 22 februarie, decizia cancelarului german, Olaf Scholz, prin care a oprit procesul de aprobare a gazoductului Nord-Stream 2, lansând noi amenințări la adresa europenilor.

Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz”, a fost amenințarea lansată de fostul președinte al Federației Ruse, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, pe Twitter.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a declarat, marți, că procesul de aprobare a gazoductului Nord Stream 2 a fost întrerupt, după ce Federația Rusă a recunoscut independența celor două republici din Estul Ucrainei și a trimis trupe „de menținere a păcii” în teritoriile controlate de separatiștii pro-ruși.

Sună tehnic, dar este un pas administrativ necesar. Conducta de gaze nu va primi niciun certificat și, fără acest certificat, Nord Stream 2 nu va putea deveni operațional”, a spus cancelarul Olaf Scholz.

Construcția conductei de gaze ce ar trebui să lege Federația Rusă direct de Germania a fost finalizată, dar proiectul mai are nevoie de anumite certificate din partea autorităților germane, până când va începe livrarea în mod propriu-zis.

Cât despre România, ministrul Energiei a dat asigurări că nu vor exista probleme în ceea ce privește aprovizionările cu gaz și energie electrică, în cazul unui conflict armat în Ucraina. 

CITEȘTE MAI MULTE AICI: UPDATE Vladimir Putin vrea să trimită trupe în afara granițelor Federației Ruse / Solicitarea, aprobată de parlamentari

Sursă foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW