Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


DIICOT, ultimele precizări din dosarul Caracal: Luiza a stat sechestrată 3 zile în casă la Dincă/ Cel mai probabil oasele din liziera pădurii sunt ale primei victime/Detalii despre cum au murit cele două fete

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 15 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Procurorii DIICOT au dispus, miercuri,  trimiterea în judecată a inculpaţilor Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre. 

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Olt.

Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu

Pe data de 14 aprilie 2019, în jurul orelor 11:30, pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, Gheorghe Dincă a văzut-o pe Luiza Melencu (18 ani) așteptând în locul cunoscut „a Văduvei”. Bărbatul a convins-o pe fată să urce voluntar în mașina sa, pe locul dreapta spate, mințind-o că o ia la ocazie.

Dincă a dus-o pe Luiza în comuna Dioști, unde locuia fata, după care folosindu-se de „violența fizică și verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranță a banchetei din spate”.

După aceea, bărbatul a dus-o pe tânără acasă la el, în Caracal. Pe drum, Dincă a aruncat telefonul fetei pe geam în vegetația de pe marginea drumului național E 70.

Procurorii DIICOT vin cu un element de noutate și precizează că Gheorghe Dincă a ținut-o cel mai probabil pe Luiza sechestrată la el în casă timp de 3 zile (14 – 17.04.2019), timp în care a violat-o de mai multe ori.

Fata era ținută permanent imobilizată, legată de pat cu lanțul, ochii fiindu-i acoperiți de o bandă adezivă, iar mâinile și picioarele fiindu-i legate cu sfoară.

În ziua în care Luiza a fost sechestrată, pe 14 aprilie, fata a fost violată simultan de cei doi inculpați din dosar, Gheorghe Dincă și vecinul său, Ștefan Risipițeanu.

Risipițeanu îl văzuse pe Dincă când și-a băgat mașina în curte în care se afla sechestrată Luiza. Vecinul său l-a întrebat dacă poate să întrețină relații sexuale cu fata, iar Dincă i-a permis.

Pe data de 17 aprilie, Luiza Melencu a refuzat să se mai supună violurilor repetate, iar Gheorghe Dincă a început să o bată, aplicându-i „multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat)”.

Varianta procurorilor este că Luiza Melencu a murit bătută de Gheorghe Dincă, după 3 zile în care a fost sechestrată și violată.  Bărbatul a ars cadavrul într-un butoi metalic din curtea sa.

Procurorii DIICOT spun că cel mai probabil cenușa, fragmentele osoase și celelalte resturi au fost duse de Dincă pe 18 aprilie în liziera de pădure amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal.

Filmul dispariției Alexandrei Măceșanu

Pe data de 24 iulie 2019, în jurul orelor 10:00-10:15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, Gheorghe Dincă a văzut-o pe Alexandra Măceșanu (15 ani), în timp ce aștepta o mașină la ocazie. Bărbatul i-a propus  fetei să o ducă la liceu, la Mihai Viteazul din Caracal, Alexandra a acceptat și s-a urcat în mașina acestuia.

Dincă a dus-o pe fată la liceu, după care a oprit mașina și s-a urcat pe bancheta din spate lângă Alexandra și a legat-o cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranță.

Exact ca în cazul Luizei, Dincă a dus-o pe Alexandra acasă la el. Pe drum acesta a aruncat telefonul victimei în zona strada Ștrandului din mun. Caracal.

Alexandra a stat sechestrată în casa lui Gheorghe Dincă în zilele de 24 și 25 iulie 2019, timp în care a fost violată de mai multe ori. La fel ca cealaltă victimă a bărbatului, copila a fost legată de pat cu lanțul, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară. 

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că pe 25 iulie Dincă a plecat de acasă și i-a sunat pe părinții fetei pentru a le spune că fiica lor a plecat voluntar din România. Când s-a întors acasă, bărbatul a sesizat că Alexandra reușise să se dezlege de pat și că avea un telefon în mână. Fata sunase de mai multe ori la 112, a dat detalii despre locul în care se afla, însă autoritățile nu au ajuns la timp pentru a o salva.

În acel moment Dincă a lovit-o cel puțin o dată cu pumnul în cap. În timp ce fata  se afla întinsă la pământ, bărbatul a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul. Alexandra Măceșanu a murit în jurul orei 13.00, pe 25 iulie 2014.

În scopul ascunderii noii infracțiuni de omor pe care o săvârșise, Dincă a ars cadavrul victimei, punându-l în același butoi metalic în care a ars și Luiza.

Cenușa și resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineața zilei de 26 iulie 2019, la orele 06.00, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW