Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


DIICOT: Probe noi, evaluate de INML. Familiile victimelor, asistate de specialiştii în combaterea traficului de persoane

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 august 2019 Etichete:

DIICOT anunță că au fost trimise probe noi la INML pentru expertizare. De asemenea, procurorii spun că în ultima perioadă au fost scanate și exacavate zone din curtea suspectului care au fost considerate suspecte. 

DIICOT mai anunță că în perioada 15.08.2019 – 19.08.2019 au fost audiate persoane care au avut legături cu principalul suspect din și care aveau cunoștințe despre fapte sau împrejurări care ar putea fi probe în dosarul penal aflat în curs.

De asemenea, DIICOT mai precizează ca familiile victimelor asistență de  la specialiștii din cadrul Agenției Naționale împotriva traficului de persoane.

„În perioada 15.08.2019 – 19.08.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române, delegați în cauză, au continuat percheziția efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, respectiv, activitatea de scanare și excavare a zonelor delimitate.

De asemenea, în această perioadă au fost audiate persoane care aveau cunoștință despre fapte sau împrejurări care ar putea constitui probe în dosarul penal privind pe inculpatul Dincă Gheorghe.

În cauză a fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă în scopul evaluării valențelor probatorii ale acestora de către Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici” și Institutul Național de Criminalistică din cadrul IGPR.

Subliniem faptul că procurorii DIICOT, încă din data de 28.07.2019, au asigurat asistență familiilor celor două victime, prin intermediul specialiștilor din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, în conformitate cu atribuțiile sale, prevăzute de art.3 din H.G. 460/2011 privind organizarea și funcționarea acestei instituții.

Precizăm că, pe toată durata derulării procedurilor, procurorii DIICOT au asigurat drepturile procesuale ale tuturor părților din dosar”, transmite DIICOT printr-un comunicat.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW