Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


DIICOT prezintă stadiul anchetei de la Caracal: Noi acuzații pentru Gheorghe Dincă. Soția lui, vizată pentru complicitate/S-au cerut informații de la autoritățile din Italia

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 6 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Procurorul şef al DIICOT, Felix-Oliver Bănilă, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a extins ancheta în cazul crimelor de la Caracal pentru alte două victime care ar fi fost violate . Totodată, extinderea vizează și infracțiunea de profanare de cadavre. Șeful DIICOT precizat că vizată de cercetări este și soția suspectului.

În curtea lui Gheorghe Dincă din Caracal au fost descoperite alte fragmente osoase, într-o groapă, a precizat Bănilă.

Șeful DIICOT a anunțat că pe 7 august 2019 s-a emis un Ordin European de anchetă către autoritățile judiciare din Italia pentru obținerea informațiilor necesare. Pe 6 august 2019 s-a dispus comunicarea datelor privind existența conturilor bancare, a datelor privind veniturile și tranzacțiile imobiliare și a istoricului asociat administrator în cadrul societăților comerciale deținute de către Gheorghe Dincă, de către soția acestuia, de cei trei fii, de fiica acestora, de ginere și nora lui.

Pe 14 august, potrivit sursei citate, s-a dispus indisponibilizarea celor patru autovehicule ale lui Gheorghe Dincă, iar pe 19 august s-au dispus activități în Italia pentru identificarea bunurilor mobile și imobile precum și punerea sechestrului pe acestea.

La aceeași dată, s-a pus sechestru și pe soldul contului bancar deschis de către Gheorghe Dincă la BRD și asupra eventualelor sume de bani viitoare.

Pe 29 august 2019 s-a pus sechestru pe 3 imobile deținute de către Dincă în Caracal, precum și pe patru autovehicule, toate acestea în scopul asigurării recuperării judiciare și a acoperirii prejudiciului cauzate prin comiterea infracțiunilor. Unul dintre acestea a fost folosit pentru comiterea faptelor.

Totodată, potrivit șefului DIICOT, soția lui Gheorghe Dincă, Elena, este cercetată pentru complicitate la omor. Pe 23 august s-a început începerea urmăririi penale in rem, în urma plângerii familiei Luizei Melencu, tânăra de 18 ani pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW