Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


DIICOT: Polițiști trimiși în judecată pentru infracțiuni de folosire a prostituției infantile și abuz în serviciu

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 iulie 2020 Etichete: ,

Procurorii DIICOT au trimis în judecată trei agenți de poliție, dintre care unul acuzat de infracțiuni de folosire a prostituției infantile în formă continuată, altul de efectuare fără drept de folosire a prostituției infantile în formă continuată și cel de-al treilea polițist pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Totodată, pe lângă cei trei „oameni ai legii”, au mai fost trimise în judecată alte 11 persoane.

Potrivit sursei citate, în interiorul unei clădiri cu destinație de depozit situată pe o stradă din Bacău, pe parcursul unei perioade care a durat mai mult de patru ani, inculpatul S.M. a agrenat societatea constituită în jurul său, prin asocierea unor oameni de afaceri, cu funcționari publici ai autorității de stat, persoane cu trecut infracțional sau elevi ai liceelor băcăuane – în practica curentă a abuzului de alcool, droguri și substanțe psihoactive, prostituție și spectacole cu caracter erotic.

Fiindcă infracțiunile s-au propagat și în afara clădirii, membrii anturajului implicându-se într-o serie de manopere ce vizau rezolvarea unor probleme legale, prin metode aflate în afara oricăror cadre și determinări instituționale. A rezultat un număr considerabil de infracțiuni, împrejurare care a condus la punerea sub acuzare a 30 de persoane, însă, între timp, acțiunea penală declanșată în privința unui număr de 11 inculpați a fost soluționată prin încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției.

Conform procurorilor DIICOT, s-a constatat că în respectiva clădire din Bacău, S.M a amenajat un spațiu în cadrul căruia organiza cu o frecvență aproape zilnică petreceri care au printre participanți persoane de sex feminine minore și care prilejuiau, în mod constant, consumul de droguri.

Astfel, în timpul petrecerilor organizate de către inculpatul S. M., se consuma cu preponderență cocaină iar ca urmare a consumului unor astfel de substanțe persoanele de sex feminine minore își pierdeau cunoștința, sfârșind prin a fi abuzate sexual, iar comportamentele sexuale erau de obicei filmate.

Conform declarațiilor oferite de o parte dintre participanți, pe parcursul anului 2014,au început să fie utilizate în mod curent substanțe cu efect psihoactiv de tip coffeshop, principalul responsabil de procurarea acestora fiind la început fostul agent de poliție, inculpatul Huiban Adrian Bogdan.

În perioada decembrie 2017- februarie 2019, un alt inculpat, B.A.M, care a făcut parte dintre apropiații lui S.M, având profesia de tehnician dentar, a procurat, livrat și oferit participanților la petrecerile organizate în acest spațiu substanțe încadrate în categoria drogurilor de mare risc, respectiv cocaină.

Fostul Polițist Huiban Adrian Bogdan, cunoscut sub porecla ”Bogdănel Gaborel” în rândul persoanelor care făceau parte din anturajul inculpatului S. M., avea în perioada în care frecvenţa ”clubul clandestin”, calitatea de lucrător de poliție, activând în aceeași unitate cu inculpații Ardeleanu Adrian Vasile și Aursulesi Răzvan Gabriel.

„Din cercetările efectuate în cauză, a rezultat faptul că prezența constantă a celor trei lucrători de poliție – cărora li se mai alăturau ocazional și alți colegi – crea participanților la petreceri impresia că inculpatul S. M. beneficiază de protecție și, probabil, genera chiar în conștiința acestuia un sentiment de impunitate. Această împrejurare poate explica comportamentul dezinhibat și indiferent față de rigorile legii, în condițiile în care pe parcursul petrecerilor desfășurate la depozit își se manifestau multipli factori care atrăgeau incidența legii penale.

Menţionăm că, la data săvârșirii faptelor, inculpatul Huiban Adrian Bogdan era suspendat din funcție, fiind trimis în judecată în cadrul unui dosar al DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău, după ce anterior a fost arestat preventiv pentru săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă, tâlhărie și furt”, se arată în comunicat.

De asemenea, s-a constatat faptul că la aceste petreceri au participat persoane de sex feminin, multe dintre acestea minore, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, care proveneau din mediul rural, fiind racolate de la liceele din municipiul Bacău şi care îşi ofereau serviciile sexuale.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW