Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


DIICOT, percheziții la o grupare ce ar fi cerut „taxe de protecție” de la dezvoltatori imobiliari din Nordul Capitalei / Fiul „Mamei Omida”, vizat de anchetatori – SURSE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 noiembrie 2021

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au făcut marți, 9 noiembrie, 3 percheziții domiciliare pentru a destructura o grupare infracțională ce ar fi cerut „taxe de protecție” de la mai mulți dezvoltatori imobiliari din zona de nord a Capitalei. Gruparea ar fi condusă de Viorel Gongoi, cunoscut în spațiul public drept fiul vrăjitoarei intitulată „Mama Omida”, transmit surse Main News. 

Membrii grupării ar fi fost trimiși de Viorel Gongoi la mai multe șantiere din Nordul Capitalei pentru a șantaja dezvoltatorii imobiliari prin amenințări și tehnici de intimidare, ceea ce ar fi dus la întârzierea lucrărilor și nerespectarea termenelor de finalizare.

Mai mult, aceștia le-ar fi cerut dezvoltatorilor mai multe sume de bani drept „taxă de protecție”.

Totodată, cu ocazia incursiunii, membrii grupului infracțional îi puneau în vedere dezvoltatorului imobiliar să se prezinte la liderul grupării pentru a discuta. În cadrul întâlnirii, acesta, folosind diverse tehnici de presiune și intimidare, solicita victimei o sumă de bani pentru a-i permite să continue lucrările de construcție”, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

Dacă dezvoltatorul imobiliar refuza să se întâlnească cu Viorel Gongoi sau nu accepta taxa de protecție impusă, membrii grupării începeau să recurgă la amenințări la adresa angajaților, arată anchetatorii.

În final, de cele mai multe ori, în urma acțiunilor de constrângere, confruntându-se cu riscul de a nu reuși să finalizeze edificiul dezvoltat, victima era nevoită să se „înțeleagă” cu liderul grupării și să-i remită acestuia ”taxa de protecție” impusă”, arată procurorii DIICOT.

Procurorii au ridicat în urma perchezițiilor sumele de 8.000 de lei și 5.500 de euro. La sediul DIICOT au fost aduse la audieri 5 persoane.

Viorel Gongoi a intrat în atenția publică anul trecut, când a postat pe rețelele de socializare un clip video în care îl jignește pe fostul ministru de Interne, Marcel Vela.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW