Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DIICOT: Medicii legiști nu au putut identifica niciun profil ADN al oaselor găsite în pădure/ Reacția familiei Luizei: Nu cred că este moartă

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 17 august 2019 Etichete: , ,

DIICOT informează că medicii legiști nu au putut identifica niciun profil ADN al fragmentelor osoase găsite în pădure. INML a informat zilele trecute că acestea aparțin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, care însă nu este Alexandra. Gheorghe Dincă, principalul suspect, le-a spus procurorilor că modul de operare în ceea ce o privește pe Luiza a fost același ca în cazul Alexandrei. Suspectul le-a indicat anchetatorilor o pădure din apropierea orașului în  care ar fi aruncat rămășițele după ardere. Acolo au fost găsite fragmentele osoase.

Update/Reacția mamei Luizei Melencu: Nu cred că este moartă

„Pe noi nu ne-a anunțat nimeni. Eu refuz să cred că Luiza e moartă. Cred că încearcă să ne ducă de nas. Nu-și asumă deloc responsabilitatea”, a declarat mama Luizei Melencu.

„Sunt numai anomalii, numai prostii, nimic real din ce se întâmplă acolo. Să le fie rușine procurorilor DIICOT. Vom merge la laboratoare în străinătate. Procurorii nu-și fac datoria. Trebuie să își facă datoria, nu să mintă sau să ne înjoseasc”, a spus bunicul fetei.

Știrea inițială

„În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

–  au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de zilieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

–  având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico – chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN.

Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului”, transmite DIICOT.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *