Monday, March 30, 2020
Jurnalism corect


DIICOT face verificări care vizează modul în care rechizitoriul Caracal a ajuns în mass-media

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

DIICOT a făcut verificări pentru a se afla cum au ajuns în mass-media informații din rechizitoriul cazului Caracal. Șefa Direcției, Giorgiana Hosu, a cerut demararea unei anchete încă de luni. 

Giorgiana Hosu, procurorul șef adjunct al DIICOT a dispus, luni, verificări care vizează  modul în care actul de sesizare a instanței în dosarul “Caracal” a fost comunicat în cadrul direcției și cum, mai departe angajații Direcției au transmis rechizitoriul jurnaliștilor.

„În urma verificărilor efectuate nu au rezultat elemente care să conducă la concluzia că actul de sesizare a instanței ar fi fost comunicat de către personalul direcției”, este concluzia verificărilor.

Rechizitoriul cazului Caracal a ajuns la Tribunalul Plt pe 15 ianuarie și, mai departe, judecătorii au fost sesizat să demareze ancheta în acest sens.

„În acest sens au fost efectuate demersuri către conducerea Tribunalului Olt, căruia i-a fost înaintat rechizitoriul la data de 15.01.2020 atât în format letric, cât și în format electronic, pentru a dispune verificări cu privire la modul în care a fost transmis actul de sesizare cu nerespectarea dispozițiilor Legii 544/2001 și a Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media”, transmite DIICOT.

sursa foto: Redacția

Citeste si:  Familia Măceșanu cere intervenția CNA/ Cumpănașu: Este dreptul la apărare al familiei noastre. Începe o nouă fază a procesului

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW