Wednesday, December 2, 2020
Jurnalism corect


DIICOT: Expertiza ADN în cazul Luizei Melencu ar putea fi efectuată în străinătate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism ( DIICOT) ar putea apela la un alt laborator din țară, sau din străinătate, pentru a efectua expertiza ADN în cazul Luizei Melencu. Asta, după ce INML, nu a reușit să stabilească ale cui sunt fragmentele osoase găsite la marginea unei păduri de lângă Caracal, au declarat surse judiciare pentru mainnews.ro.

Potrivit surselor citate, DIICOT va lua o decizie în zilele următoare dacă expertiza ADN va fi făcută în străinătate sau la un laborator din ţară, altul decât cel de la INML.

Institutul Național de Medicină Legală a trimis un raport la DIICOT, privind fragmentele osoase descoperite în zona de lizieră de pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, în care scrie că oasele respective provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, alta decâr Alexandra Măceșanu.

Cu toate acestea, INML nu a reușit să stabilească dacă fragmentele osoase găsite la lizieră aparțin Luizei Melencu, așa cum susține principalul suspect al crimelor de la Caracal, Gheorghe Dincă.

În cursul zilei de marți, procurorii DIICOT s-au dus la locuința familiei Melencu pentru a preleva probe biologice de la mama Luizei. Femeia a refuzat, însă procurorii se vor întoarce cu mandat emis de Tribunalul București, iar ea va fi obligată să se supună recoltării de probe.

Femeia a refuzat prelevarea de probe biologice după ce s-a sfătuit cu Tonel Pop, avocatul familiei.

Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu sunt două adolescente de 19, respectiv 15 ani, care au dispărut în urmă cu câteva luni, atunci când au fost luate la ocazie de către Gheorghe Dincă, un bărbat de 57 de ani din Caracal, Olt. Acesta a recunoscut că le-a ucis pe cele două tinere. Dacă în cazul Alexandrei testele ADN au arătat că oasele din butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă sunt ale fetei, în cazul Luizei încă nu au fost găsite dovezi.

Foto: Inquam photos/ Alexandru Busca

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW