Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


DIICOT a extins ancheta în cazul lui Gheorghe Dincă. Bărbatul este cercetat și pentru profanare de cadavre

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 11 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Procurorii DIICOT au extins ancheta în cazul lui Gheorghe Dincă. Bărbatul din Caracal este  cercetat și pentru profanare de cadavre, potrivit avocatului acestuia, Claudiu Lascoschi.

Decizia oamenilor legii are legătură cu faptul că Gheorghe Dincă a mărturisit că le-a ucis pe cele două adolescente, apoi le-a ars trupurile.

FBI a emis raportul privind cazul Caracal

FBI a emis raportul în care a fost analizat cazul de la Caracal, asta după ce DIICOT, condus la acea vreme de Felix Bănilă, a cerut ajutorul americanilor, au declarat surse juridice pentru mainnews.ro.

DIICOT a solicitat spirijinul FBI pentru efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească ADN-ul din oasele găsite în liziera pădurii de lângă Caracal, rămășițe osoase despre care se presupune că ar fi ale Luizei Melencu.

Cazul Caracal

Organele judiciare au fost sesizate pentru prima dată pe 15 aprilie cu privire la faptul că a dispărut Luiza Melencu. Pe 19 aprilie s-a întocmit dosar penal in rem pentru lipsire de libertate.

În luna iulie, autoritățile au fost sesizate de mama Alexandrei Măceșanu anunțând că fiica sa a dispărut. Fata a sunat de trei ori la poliție, însă a fost ignorată.

Acuzat este Gheorghe Dincă, un bărbat de 57 de ani din Caracal, care a mărturisit că le-a omorât pe cele două adolescente după ce le-a luat la ocazie.

Presupusele fapte ale lui Gheorghe Dincă au cutremurat România. În urma acestei tragedii, șeful Poliției Române de la acea vreme, Ioan Buda, a fost demis pentru modul în care a gestionat acest caz.

De asemenea, a fost demis și prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacșu.

Totodată, deși era pus la conducere doar de câteva zile, ministrul de Interne, Nicolae Moga, și-a anunțat demisia.

Chiar și procurorul-șef interimar al DIICOT și-a pierdut funcția în urma tragediei din Caracal, după ce, președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW