Monday, June 1, 2020
Jurnalism corect


DIICOT a destructurat o grupare infracțională care aducea substanțe psihoactive din China în Constanța / 15 persoane au fost reținute

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 martie 2020 Etichete: , , ,

Procurorii DIICOT au reținut timp de 24 de ore 15 persoane, membre ale unui grup infracțional organizat din Constanța, care aducea produse cu efecte psihoactive din China și le vindea pe teritoriul României.

Inculpații au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

Gruparea infracțională din Constanța era specializată în procurarea și vînzarea de cannabis și substanțe psihoactive noi.

Substanțele psihoactive erau cumpărate din China, prin intermediul unor aplicații criptate. Pentru a ascunde tranzacțiile, cei în cauză plasau comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracțională.

Vineri, procurorii DIICOT Constanța și polițiștii BCCO au efectuat 36 de percheziții domiciliare.

În urma verificărilor au fost ridicate: „150 de grame de cannabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de cannabis, 8.904 de țigarete de contrabandă 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și sumele de 13.370 de lei și 850 de euro”.

Duminică, cei 15 inculpați au fost prezentați la Tribunalul Constanța cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW