Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Diana Gasparovici, condamnată la închisoare în urmă cu 10 ani în dosarul „Trofeul calității”, prinsă în Suedia

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 22 iunie 2022

Poliția Capitalei a anunțat, miercuri, 22 iunie, că autoritățile suedeze au arestat o persoană condamnată în România în urmă cu 10 ani. Este vorba de Diana Gasparovici, fostul șef adjunct al Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), condamnată definitiv de Înalta Curte, alături de fostul premier Adrian Năstase, în dosarul „Trofeul Calității”.

Diana Gasparovici, acum în vârstă de 67 de ani, a fost găsită în localitatea Forslov, din Suedia.

Fostul șef adjunct al ISC a fost dat în urmărire națională și internațională în anul 2012, după ce a fugit de condamnarea definitivă la 5 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Trofeul Calității”.

Astfel, a fost emis un mandat european de arestare, de Tribunalul București, iar în prezent, femeia urmărită național și internațional se află în arestul Poliției Suedeze, urmând a fi adusă la îndeplinire procedura extrădării”, potrivit Poliției Capitalei.

Este vorba despre dosarul în care fostul premier Adrian Năstase a fost acuzat că și-a finanțat campania electorală din anul 2004 din taxele plătite de firmele care s-au înscris la concursul „Trofeul Calității”, organizat de ISC.

Năstase a fost condamnat în anul 2012 la doi ani de închisoare cu executare, iar momentul în care era așteptat de polițiști să fie dus la penitenciar a rămas în istoria recentă.

Fostul prim-ministru al României a încercat să se sinucidă cu un revolver, dar a fost transportat imediat la Spitalul Floreasca.

 Sursă foto: Poliția Capitalei

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 87208 additional Information on that Topic: mainnews.ro/diana-gasparovici-condamnata-la-inchisoare-in-urma-cu-10-ani-in-dosarul-trofeul-calitatii-prinsa-in-suedia/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *