Monday, July 4, 2022
Jurnalism corect


Dezvăluiri din interiorul STB: Anchetă penală pentru furt de combustibil VIDEO

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2022

Un șofer al Societății de Transport București (STB) ar fi fost prins în timp ce fura combustibil dintr-un autobuz, potrivit unui clip video surprins în Autobaza Titan, obținut de Main News. Conducerea ar fi depus o plângere penală în acest caz, relatează surse din interiorul STB. 

Cazul ar fi avut loc în toamnă, șoferul fiind surprins cu un telefon în timp ce încerca să umple un bidon de 5 litri cu motorină dintr-un autobuz parcat.

Când a observat că este filmat, șoferul a devenit ușor agresiv, lansând amenințări de genul „tu mă cunoști pe mine?”. Ulterior, a vărsat conținutul într-un canal.

Furtul de combustibil este una dintre problemele cu care se confruntă Societatea de Transport București, după cum sublinia și directorul general, Adrian Criț, într-o conferință de presă susținută joi.

Totodată, un audit intern realizat de STB arăta că supraconsumul de combustibil este la cote alarmante în interiorul companiei subvenționată în principal de PMB, relatează Buletin de București.

Astfel, raportul arată că, la cele 8 autobaze și depouri ale STB, supraconsumul a crescut, în luna decembrie 2021, la 44.981 de litri, echivalentul a aproximativ 60 de mii de euro, față de 18.699 de litri cât a fost raportat în noiembrie 2021.

De cinci zile, activitatea transportului public suprateran din București este aproape paralizată de o grevă ilegală organizată de Sindicatul Transportatorilor, condus de Vasile Petrariu, care a anunțat luni că și-a dat demisia din funcțiile de consilier general și membru al PSD. Principala revendicare a protestatarilor este înlocuirea lui Adrian Criț din funcția de director general al companiei.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW