Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Dezbateri în Parlamentul European pe tema muncitorilor sezonieri, programate pentru sesiunea plenară din iunie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: , , ,

Parlamentul European va dezbate și va vota, în sesiunea plenară din 17-19 iunie, o rezoluție despre situația muncitorilor sezonieri. Dezbaterea pe această temă a fost propusă de liderul Renew Europe, Dacian Cioloș.

Decizia a fost luată astăzi în Conferința Președinților din PE, care a aprobat ca problemele muncitorilor sezonieri din agricultură, dar și servicii sociale sau turism să fie dezbătute de deputații europeni.

Inițiativa a venit ca urmare a problemelor lucrătorilor sezonieri români din Germania.

„Este nevoie de norme clare la nivel european privind contractele muncitorilor sezonieri, drepturile lor sociale și condițiile în care își desfășoară munca atât în domeniul agriculturii, cât și al construcțiilor, al turismului și al serviciilor sociale.  Prin urmare, primul pas pe care l-am făcut a fost să solicit o dezbatere în Parlamentul European pe acest subiect pentru a vedea ce putem face și care sunt cele mai bune soluții pentru a rezolva aceste probleme. Rezoluția Parlamentului va trebui să conțină problemele de mobilitate ale muncitorilor, o mai bună coordonare între statele membre, drepturi sociale egale, o implementare mai riguroasă a legislației în vigoare, coordonarea cu partenerii sociali din țările gazdă și necesitatea unor campanii de informare asupra drepturilor pe care acești oameni le au. E nevoie de norme europene clare și de măsuri de protecție și prevenție, dar și de ajutor pentru perioada crizei COVID-19“, a declarat Dacian Cioloș, inițiatorul dezbaterii.

sursa foto: Inquam Photos / Raul Stefan

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW