Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Dezbaterea lui Klaus Iohannis are loc marți/ Ludovic Orban: Dacă Dăncilă vine, poate să stea în public

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Klaus Iohannis organizează, marți, o dezbatere cu politologi și formatori de opinie, care va fi găzduită de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) în Aura Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Contracandidata sa la alegerile prezidențiale care se vor desfășura duminică, Viorica Dăncilă, a anunțat că ia în calcul varianta de a participa la eveniment, însă președintele a spus că nu va fi primită.

„Îi văd aşa de speriaţi, încât nu ştiu ce să zic. Am văzut astăzi numai pentru faptul că aş putea merge acolo, au venit purtătorii de mesaje ai domnului Iohannis şi au jignit, au venit cu un atac. E ceva care cred că nu a fost întâlnit în România de la Revoluţie încoace. Vom analiza. Luăm în calcul ambele variante”, a spus Dăncilă, la TVR.

Klaus Iohannis a declarat, luni, la Ploiești că Viorica Dăncilă nu va fi primită la dezbatere.

„Nu va fi primită, fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva, este o discuţie cu jurnalişti, cu formatori de opinie, pe care eu am organizat-o, la care eu i-am invitat, şi vom avea o discuţie aşezată despre mandatul care a trecut şi despre mandatul care sper să fie”, a spus Klaus Iohannis, la Ploieşti.

Cu toate acestea, premierul Ludovic Orban a declarat că liderul PSD ar putea participa la dezbatere, dar din public.

„Nu cred că va veni. Dacă vine poate să stea în public, nu ştiu ce să facă. Nu poţi să participi la un eveniment organizat de altcineva. Nu poţi intra în casa cuiva fără să fii invitat. Nu cred că se va pune într-o situaţie atât de penibilă. Să vină să ce? Să strice o dezbetere care este organizată de candidatul la Preşedinţie. (..) I-am spus că dacă vrea să discute cu cineva poate discuta cu mine, să îi arăt ce nenorociri a făcut. Eu nu am invitat-o la o dezbatere. Să stea de vorbă cu mine, care culeg toate bombele cu ceas lăsate în instituţii. Cu Dăncilă nu avem ce discuta, pe scurt”, a spus Ludovic Orban, întrebat despre varianta în care Viorica Dăncilă va veni marţi la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW