Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Dezbaterea din Parlament, mutată la Poliție. Claudiu Târziu, către Alexandru Muraru: Dacă eram legionar, știți cum procedam / Liderul PNL Iași: O amenințare specifică gangsterilor politici

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 octombrie 2021

Alexandru Muraru, liderul PNL Iași, a anunțat marți, 5 octombrie, că va depune o plângere prealabilă la Poliție, după ce l-a acuzat pe senatorul AUR, Claudiu Târziu, că l-a amenințat în timpul dezbaterii asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

În timpul dezbaterii din plenul reunit de marți, senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a lansat un mesaj la adresa deputatului Alexandru Muraru, consilier al prim-ministrului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.

Dacă eram legionar, știți cum procedam, nu? Așa, doar cu cuvinte…(…)Muraru, cum îți mai spune ție, Nicule, cum o să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verși în capul AUR…”, a fost mesajul lansat de Claudiu Târziu la adresa liderului PNL Iași.

Reacția deputatului PNL nu a întârziat să apară. Muraru arată că nu se va lăsa intimidat de un partid „construit pe valul oportunist al unei crize pandemice, al cărui misiune este dezinformarea și dezbinarea societății românești”.

Pe de altă parte, nu pot trece cu vederea o amenințare directă, fățișă, specifică gangsterilor politici, incompatibilă cu normele de drept ale unui stat democratic”, a scris Alexandru Muraru, pe Facebook.

Liderul PNL Iași susține că a depus o plângere prealabilă la Poliție pentru infracțiunea de amenințare.

Din punctul meu de vedere, cred că reprezentanții AUR au depășit o linie roșie. Violența în politică este specifică partidelor totalitare, extremist, iar prin ceea ce s-a întâmplat astăzi, s-a dovedit că ceea de am spus de-a lungul timpului despre această formațiune politică a fost corect”, a transmis liderul PNL Iași.

În plus, Alexandru Muraru a transmis că AUR este cea mai mare „păcăleală politică din ultimii 30 de ani”.

La fel cum altădată am expus, în nenumărate rânduri, cu dovezi și argumente incontestabile, derapajele extremiste, lozincile antisemite și îndemnurile la violență ale liderilor, membrilor și simpatizanților AUR, în locuri publice ori chiar de la Tribuna Parlamentului”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook / Alexandru Muraru

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW