Thursday, August 5, 2021
Jurnalism corect


Dezbatere la CCR privind sesizarea alegerii lui Meleșcanu ca președinte al Senatului

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 27 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , , , , ,

Curtea Constituțională a României dezbate, miercuri, sesizarea de  neconstituționalitate a parlamentarilor PNL, ALDE, PMP, UDMER cu privire  la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

„Sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Senatului nr. 36/2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului”, potrivit ordinii de zi afişate pe site-ul instituţiei.

Sesizarea de neconstituționalitate a dispozițiilor hotărârii pentru alegerea președintelui Senatului a mai fost dezbătută de către judecătorii CCR în umră cu o lunăș

Sesizarea de neconstituționalitate a fost făcută de ALDE, PNL, PMP, UDMR  dar și de alți senatori neafiliați.

Pe 10 septembrie, Teodor Meleșcanu a fost ales la șefia Senatului cu sprijinul PSD. Asta după ce, în luna august, ALDE, partidul din care Meleșcanu făcea parte, a ieșit de la Guvernare.

Candidatul propus de PSD, senator ALDE, Teodor Meleşcanu, a fost ales preşedinte al Senatului cu 73 de voturi, în timp ce Alina Gorghiu, susținută de opoziție,  73 de voturi, în timp ce senatoarea PNL, Alina Gorghiu a fost votată de 59 de parlamentari.

Context:

Sesizarea de neconstituționalitate a dispozițiilor hotărârii pentru alegerea președintelui Senatului a mai fost dezbătută de către judecătorii CCR în urmă cu o lună.

Sesizarea de neconstituționalitate a fost făcută de ALDE, PNL, PMP, UDMR dar și de alți senatori neafiliați.

Pe 10 septembrie, Teodor Meleșcanu a fost ales la șefia Senatului cu sprijinul PSD. Asta după ce, în luna august, ALDE, partidul din care Meleșcanu făcea parte, a ieșit de la Guvernare.

Primul care a reacționat a fost Călin Popescu Tăriceanu care a susținut că modul în care a fost ales Teodor Meleșcanu încalcă regulamentul de funcționare a forului legislativ și a anunțat că va sesiza CCR.

„Constatăm, cei din grupul ALDE că această alegere s-a făcut cu încălcarea Regulamentului Senatului. Acest lucru nu va rămâne fără urmări. Vom face sesizare la CCR”,spunea Călin Popescu Tăriceanu, în plen, după ce a fost ales Teodor Meleșcanu la șefia Senatului.

Candidatul propus de PSD, senator ALDE, Teodor Meleşcanu, a fost ales preşedinte al Senatului cu 73 de voturi, în timp ce Alina Gorghiu, susținută de opoziție, 73 de voturi, în timp ce senatoarea PNL, Alina Gorghiu a fost votată de 59 de parlamentari.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW