Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Detalii din dosarul de corupție de la Poliția Rutieră Botoșani: Mită sub formă de produse lactate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 iunie 2021

Direcția Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față 16 polițiști din cadrul Serviciului Rutier Suceava. Aceștia sunt acuzați că ar fi luat în mod repetat mită, inclusiv brânză și alte produse lactate, pentru a nu-i sancționa pe unii șoferi care au încălcat regulile de circulație.

Conform referatului în care procurorii solicită arestarea preventivă, agentul Ionel Bălan ar fi primit mită de la 16 conducători auto opriți în trafic pentru depășirea vitezei legale de deplasare ori pentru alte abateri la regimul rutier. În unele zile acesta a luat mită chiar la distanța de câteva zeci de minute, iar de la un conducător auto, care nu a acordat prioritate unei ambulanțe, a primit, sub formă de mită, brânză în valoare de 100 lei, pe care a împărțit-o cu un alt agent.

Potrivit DNA, produse lactate, sub formă de mită, au primit și agenții Ciprian Rusu și Robert Fecioru pentru a nu-l sancționa pe un șofer care a depășit pe linie continuă, cu viteză peste limita legală.

În dosar este cercetat și ofițerul Florin Iacob pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals, uz de fals și favorizarea făptuitorului. Acesta este acuzat ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, declarații de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW