Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Despescu: 11 grupări organizate de exploatare prin muncă și agresiune sexuală, destructurate în mandatul actualei conduceri a MAI

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 iunie 2020 Etichete: ,

Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a anunțat vineri că de la preluarea actualei conducerii a Ministerului Afacerilor Interne au fost destructurate 11 grupări organizate specializate în cazuri de agresiune sexuală și de exploatare prin muncă, fiind reținute 79 de persoane.

„Încă de la începutul mandatului actualei echipe de conducere a Ministerului am manifestat o preocupare constantă pentru combaterea traficului de persoane. (…) Structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne au desfăşurat, împreună cu procurorii DIICOT şi în cazuri proprii de urmărire penală, peste 50 de acţiuni operative, dintre care 24 de mare amploare. Au fost destructurate 11 grupări organizate, fiind reţinute 79 de persoane.

Aceste cazuri au indus documentări complexe care au avut ca rezultat destructurarea unor reţele specializate atât în cazuri de agresiune sexuală, cât şi de exploatare prin muncă. Astfel de acţiuni vor continua cu o intensitate şi mai mare”, a afirmat Despescu într-o declaraţie de presă comună cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general, Gabriela Scutea, conform Agerpres.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW