Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


UPDATE Despăgubirile din procesul Colectiv, plătite din Rezerva Guvernului. 60 de milioane de euro ar urma să fie alocate către ISU

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 iunie 2022

UPDATE Guvernul a transmis că specialiștii Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Justiției vor stabili „în cel mai scurt timp” mecanismul concret de plată a despăgubirilor stabilite de Curtea de Apel București în procesul Colectiv.

Știrea inițială

Guvernul plănuiește să aloce aproximativ 300 de milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov să poată plăti despăgubirile stabilite de instanță în procesul Colectiv, potrivit unui proiect de Hotărâre aflat în transparență decizională.

Este vorba de 299.467.000 de lei, aproximativ 60 de milioane de euro, fonduri ce ar urma să ajungă în bugetul ISU BIF de la Fondul de rezervă al Guvernului.

Sumele alocate potrivit prezentei hotărâri vor fi utilizate pentru plata cheltuielilor și despăgubirilor ocazionate de punerea în executare a Deciziei penale nr. 566/A din 12.05.2022, pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul penal nr. 17008/3/2016, ce revin în sarcina Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov”, se mai arată în proiectul menționat.

Și Primăria Sectorului 4 a transmis că va cere ajutorul Guvernului pentru a plăti despăgubiri în valoare de 64 de milioane de euro pentru victimele și familiile victimelor incendiului din anul 2015.

„E o obligație cel puțin morală pe care Primăria Sectorului 4 o are(…), aceea de a plăti despăgubirile integral și cât mai repede. În mod evident, e o sumă care reprezintă mai mult de jumătate din bugetul Sectorului 4, nu are cum să existe în valoare reală(…), ceea ce ar însemna un timp extrem de lung în care Sectorul 4 ar reuși să plătească această datorie, lucru care nu este normal și nu e drept”, a declarat Daniel Băluță, pe 26 mai

Atunci, Băluță indica Fondul de Rezervă al Guvernului drept „soluția de urgență”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov și Primăria Sectorului 4 sunt singurele instituții obligate de Curtea de Apel București la plata unor despăgubiri.

MAI MULTE DETALII, AICI: Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv

Sursă foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW