Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Derapaj la şedinţa CJ Vaslui. Dumitru Buzatu și mai mulți consilieri PSD au refuzat să poarte mască de protecție

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 21 mai 2020 Etichete: , , ,

La doar o zi după ce Parlamentul a încuviințat intrarea în vigoare a stării de alertă pe teritoriul României, social-democrații au încălcat un amendament pe care chiar ei l-au votat. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu și mai mulți consilieri PSD ar fi refuzat să poarte mască în timpul ședinței ordinare a CJ.  

Consilierul PNL Liviu Iacob i-ar fi atras atenția lui Dumitru Buzatu că nu poartă mască sanitară de protecție, reproșându-i că, prin acest gest, dă un exemplu prost consilierilor judeţeni şi cetăţenilor.

Pe perioada stării de alertă românii sunt obligați să poarte măști în spațiile publice închise. La Consiliului Județean Vaslui ar fi fost dată chiar o dispoziție de către Dumitru Buzatu conform căreia angajații CJ și vizitatorii sunt obligați să poarte măști.

„Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (…) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (…) Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în faţa prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti”, a spus Liviu Iacob, citat de Agerpres.

În replică, Dumitru Buzatu a spus că refuză să poate mască de protecţie, adăugând că acest lucru nu împiedică bunul mers al şedinţei de Consiliu Judeţean.

„Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discută în momentul acesta. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva şi atunci, asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (…) Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! (…) Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! (…) Nu vreau să port mască şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă”, a transmis Dumitru Buzatu, conform sursei citate.

Buzatu a mai adăugat că nu va purta mască nici la următoarea ședință a CJ. Liberalii au supus astăzi la vot dacă liderul PSD trebuie sau nu să poarte mască, însă Buzatu a refuzat vehement.

sursa: RFI

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW