Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Deputatul Emanuel Ungureanu cere demiterea șefului ANMCS și a directorului DSP București, ca urmare a tragediei de la Floreasca/Reacția acestora

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere demiterea şefului Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), Vasile Cepoi şi a directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, Cristina Pelin, ca urmare a tragediei de la Spitalul Floreasca.

Solicit oficial, primului ministru al României, Ludovic Orban, DEMITEREA urgență a șefului ANMCS, Vasile Cepoi și ministrului Sănătății, demiterea directorului DSP București, Cristina Pelin și ei sunt direct responsabili de tragedia de la Floreasca!”, a scris deputatul USR, Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Ungureanu susține că șeful ANMCS a suspendat în mod ilegal acreditarea Spitalului Floreasca și îi cere premierului Ludovic Orban demiterea lui Vasile Cepoi.

Vasile Cepoi, șeful ANMCS trebuie URGENT demis de primul ministru al României, Ludovic Orban!(…) Vasile Cepoi, șeful Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate(ANMCS) a suspendat în mod ILEGAL acreditarea Spitalului Floreasca. Din dorința de a ascunde responsabilitatea ANMCS pentru incidentul grav produs la Floreasca, Cepoi a sărit public cu o sancțiune care nu are bază legală împotriva Spitalului Floreasca! Explicația poate să pară foarte tehnică dar în cuvinte simple, oamenii lui Cepoi de la ANMCS nu și-au făcut treaba și Cepoi este direct responsabil pentru asta și trebuie urgent demis.(…)Pe cale de consecință, ordinul de suspendare acreditare a Spitalului Floreasca, emis de ANMCS este ilegal, cel puțin din acest considerent al lipsei unei sancțiuni prevăzute într- un document oficial publicat în MONITORUL Oficial”, scrie Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR mai acuză ANMCS că nu și-a îndeplinit obligațiile legale.

Pe de altă parte, ordinul ANMCS emis de Vasile Cepoi este tot din acest considerent abuziv câtă vreme (ANMCS) nu și-a îndeplinit obligațiile legale privind verificarea, respectiv monitorizarea unor indicatori”, a adăugat acesta.

Emanuel Ungureanu solicită, în postarea sa de pe Facebook, ca directorul DSP București, Cristina Pelin, să fie demisă de ministrul Sănătății, Victor Costache.

Deasemenea, ministrul Sănătății, Victor Costache trebuie să o demită urgent pe Cristina Pelin, Director DSP București!(…)Înțelegem că spitalul avea o conformitate de 55%, oare de ce nu a fost monitorizat, de ce nu au fost efectuate vizite de monitorizare și dacă au fost efectuate care a fost rezultatul? De asemenea, înțelegem că ANMCS a comunicat situația conformării spitalului la cerințele procesului de monitorizare DSP București unde directoare este Cristina Pelin, ce măsuri a luat aceasta?Dacă erau luate toate măsurile de către ANMCS și DSP București se mai întâmpla această nenorocire?”, a mai scris deputatul USR, pe Facebook.

Cristina Pelin a spus, pentru mainnews.ro, în ceea ce privește demiterea sa din funcția de director DSP București, că „dacă asta se dorește, nu e nici o problemă.”

„Nu am coordonat eu acțiunea de la Floreasca. A fost coordonată de Ministerul Sănătății și au fost cooptați și colegi de-ai mei de la direcția sanitară. Dacă asta se dorește, nu e nici o problemă”, a spus, pentru mainnews.ro, Cristina Pelin, diresctorul DSP București.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a prezentat opiniei publice cazul pacientei de la Spitalul Floreasca care a ars pe masa de operație în timpul unei intervenții chirurgicale. Femeia bolnavă de cancer pancreatic a suferit arsuri pe 30% din corp și a decedat la câteva zile  după incident.

Contactat de mainnews.ro, Vasile Cepoi a refuzat să comenteze acuzațiile deputatului USR afirmând că „Nu mă interesează punctul de vedere al domnului Ungureanu”.

 

sursa foto: Inquam Photos / Mircea Manole

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW