Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Deputatul PNL Mircea Banias, infectat cu coronavirus, spune că nu are niciun simptom: Am făcut o listă cu 22 de contacți

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 martie 2020 Etichete: , ,

Deputatul PNL Mircea Banias, infectat cu virusul Covid-19, susține că este internat, însă nu are niciun fel de simptome. Acesta a anunțat că a făcut o listă cu 22 de „contacți” pe care a trimis-i către DSP.

„A început o anchetă epidemiologică. Au solicitat o listă cu persoane pe care le-am văzut în ultimele zile. Am transmis la DSP o listă cu persoane, cu numere de telefon, începând evident cu familia mea. Contacți, în sensul definit de DSP, am identificat 22. M-am văzut cu mai multe persoane, dar am fost informat că doar pentru că am fost la un moment dat într-o încăpere sau într-o incintă cu alte persoane nu înseamnă că aceia au fost contacți direcți.

Contact direct este, conform definiției  contactul care se realizează pe o perioadă de minim 20 de minute și maxim un metru. De aceea lista nu e mai lungă. 22 de persoane este cât mi-am amintit. Dacă îmi voi mai aminti și alte nume voi suna să completez lista.

Toata lumea este izolată și toți cei de pe listă, am vorbit eu cu ei, le-am spus diagnosticul pe care l-am primit și i-am rugat să se izoleze până vor fi contactaiți de DSP”, a declarat Banias la Realitatea TV.

Acesta este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și susține că în continuare nu are simptome. „Dacă nu aș fi fost testat împreună cu colegii mei nu aș fi solicitat să fiu testat”, a declarat deputatul PNL depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Mircea Banias, diagnosticat cu virusul Covid-19

Deputatul Mircea Banias a fost diagnostigat, luni, cu coronavirus. Parlamentarul este asimptomatic și susține că nu a luat contact cu senatorul Vergil Chițac, internat la terapie intensivă, și nici nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare.

Toate rezultatele testelor efectuate, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, au ieșit negativ, cu excepția celui al deputatului Mircea Banias, depistat pozitiv cu coronavirus.

Deputatul susține că nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu Covid-19 și că nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chițac.

De asemenea, parlamentarul mai spune că nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare.

În acest moment, pacientul este asimptomatic. Autoritățile au dispus declanșarea unei anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW