Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Deputatul Dumitru Coarnă a fost exclus din grupul parlamentar al PSD, după întâlnirea cu ambasadorul rus

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 4 aprilie 2022

Deputatul Dumitru Coarnă a fost exclus din grupul parlamentar PSD, a anunțat luni, 4 aprilie, liderul grupului social-democraților de la Camera Deputaţilor, Alfred Simonis. 

„Vreau să anunţ plenul Camerei Deputaţilor că, începând de astăzi, domnul deputat Dumitru Coarnă nu mai face parte din grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor şi va activa ca parlamentar neafiliat”, a declarat Simonis, în plenul Camerei Deputaților.

Biroul Permanent Naţional al PSD a luat luni act de excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă. Decizia vine după întâlnirea cu ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin.

Luni dimineață, Marcel Ciolacu, președintele PSD, preciza că Dumitru Coarnă „a depășit o linie roșie”.

„Cred că domnul Coarnă a depăşit o linie roşie având un dialog cu un stat agresor asupra unui stat suveran. Un membru al PSD nu avea ce căuta la Ambasada Rusiei. Nu am avut discuţii cu domnul Coarnă, nu poţi să ai un argument să te duci la Ambasada Rusiei în acest moment”, a declarat, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la sediul central al partidului, citat de Agerpres.

Context

O delegație formată din parlamentarii Diana Șoșoacă, Dumitru Coarnă, Mihai Lasca, Francisc Tobă a participat miercuri, 30 martie, la o întâlnire cu ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin. Evenimentul a fost anunțat de Diana Șoșoacă prin intermediul unui comunicat și confirmat de Dumitru Coarnă pentru MainNews.ro.

Diana Șoșoacă, Mihai Lasca și Francisc Tobă au intrat în Parlament pe listele AUR, dar în prezent nu mai fac parte din partidul condus de George Simion, în vreme ce Dumitru Coarnă, fost lider de sindicat în MAI, era deputat PSD.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la solicitarea parlamentarilor români, aceștia ar fi prezentat o așa-zisă „poziție de neutralitate” a României.

Tema „neutralității” este des utilizată în discursul propagandistic al oficialilor ruși. Prin „neutralitatea” unui stat aceștia înțeleg, pe lângă lipsa apartenenței la NATO și Uniunea Europeană, menținerea unor legături strânse cu Federația Rusă și chiar poziționarea în sfera de influență rusă.

Ulterior, Marcel Ciolacu a anunțat că va propune excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


 • … [Trackback]

  […] There you can find 42447 additional Information to that Topic: mainnews.ro/deputatul-dumitru-coarna-a-fost-exclus-din-grupul-parlamentar-al-psd-dupa-intalnirea-cu-ambasadorul-rus/ […]

 • … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: mainnews.ro/deputatul-dumitru-coarna-a-fost-exclus-din-grupul-parlamentar-al-psd-dupa-intalnirea-cu-ambasadorul-rus/ […]

 • … [Trackback]

  […] Here you can find 56654 additional Information on that Topic: mainnews.ro/deputatul-dumitru-coarna-a-fost-exclus-din-grupul-parlamentar-al-psd-dupa-intalnirea-cu-ambasadorul-rus/ […]

 • … [Trackback]

  […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/deputatul-dumitru-coarna-a-fost-exclus-din-grupul-parlamentar-al-psd-dupa-intalnirea-cu-ambasadorul-rus/ […]

 • … [Trackback]

  […] Information on that Topic: mainnews.ro/deputatul-dumitru-coarna-a-fost-exclus-din-grupul-parlamentar-al-psd-dupa-intalnirea-cu-ambasadorul-rus/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW