Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Deputat USR: Veniturile salariale la stat au fost, în 2020, cu 68% mai mari decât media națională

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 4 februarie 2021

Deputatul USR Cristian Seidler a precizat că venitul salarial lunar mediu brut, la stat, a fost, în anul 2020, cu 68% mai mare decât media națională. Venitul lunar mediu brut la nivel național a fost de 4253 de lei, în timp ce un angajat la stat a câștigat, în medie, 7173 de lei brut. 

În 2020, România a avut cheltuieli de personal în valoare de ~110 miliarde de lei, pentru ~1,25 milioane de angajați, fără cei din companii naționale și societăți comerciale deținute de stat. Așadar, venitul salarial lunar mediu brut, la stat, în anul 2020 a fost de 7173 de lei”, a scris, pe Facebook, deputatul USR.

Venitul salarial lunar mediu brut în anul 2020 la nivel național este raportat luând în calcul angajații din mediul privat și pe cei din aparatul bugetar, dar fără angajații din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

În general, salariile la stat ar trebui să fie mai mici decât cele din privat, dar locurile de muncă mai stabile, în timp ce, în mediul privat ar trebui ca salariile să fie mai mari decât la stat, locurile de muncă fiind expuse, însă, fluctuațiilor economice. Cred e de bun-simț ca măcar unele sporuri ale bugetarilor să fie modificate, în acest context. Cât despre creșteri salariale generale, la stat, ar fi nerezonabile”, a precizat Cristian Seidler.

Deputatul a afirmat că sursa informațiilor sunt Ministerul Finanțelor Publice și Casa Națională de Pensii Publice.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW