Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Deputat USR-PLUS, despre modul în care clasa politică a gestionat pandemia de coronavirus: Au preferat să externalizeze deciziile nepopulare. Tot bâlciul pleacă de la un vot dat în Parlament

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 aprilie 2021

Tudor Benga, deputat USR-PLUS, este de părere că neîncrederea oamenilor în măsurile de protecție luate de România în contextul pandemiei de coronavirus vine după ce politicienii au preferat să externalizeze deciziile nepopulare, prin legea care reglementează starea de alertă, adoptată în anul 2020. 

Motivul pentru care ne găsim azi în situația in care ne găsim pleacă fix de aici: oamenii nu mai au încredere în măsurile luate de stat fiindcă politicienii au preferat să externalizeze deciziile nepopulare și acum fac pe niznaiu. De fiecare când auziți pe câte unul care contestă măsurile întrebați-l mai întâi de toate cum a votat în mai anul trecut. E târziu din păcate acum să reparăm procesul decizional pe gestionarea pandemiei. Însă este vital să învățăm ceva din asta despre mersul statului, lanțul de decizie și asumare. Fiindcă la final, fără încrederea cetățenilor în stat, nu poți gestiona nimic, darmite o criză de astfel de proporții. Iar fără o clasă politică care să își asume responsabilitatea deciziior și care să vină să dea socoteală oamenilor simpli de pe stradă zi de zi nu poți construi încredere intre stat și cetățeni”, a scris Tudor Benga, pe Facebook.

Deputatul USR-PLUS amintește că pe 13 mai 2020 a fost adoptată Legea 55/2020, ce reglementează starea de alertă și care a fost votată de toate partidele parlamentare.

Tot bâlciul ăsta cu măsurile ultimelor zile, cu inchisul magazinelor la 18.00 și inchisu-n case la 20.00, cu sus carantina jos carantina, incidență de 4 și de 7.5, cu CNSU-ul vieții care ia decizii de pe o zi pe alta cu impact direct asupra libertății de mișcare a milioane de oameni și GCS-ul ascuns de ochii lumii, pleacă de fapt de la un vot dat în Parlament în primăvara trecută(…)Iar votul ăla de fapt a fost o ditamai lașitatea întregii clase politice care a preferat să delege unor funcționari nealeși de nimeni responsabilitatea unor decizii cu impact direct asupra vieții de zi cu zi a douăzeci de milioane de oameni. Ca sa nu trebuiască politicienii să asume direct decizii complicate si nepopulare în plin an electoral”, susține deputatul USR-PLUS.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: DOCUMENT PSD atacă în instanță închiderea magazinelor la ora 18 | Social-democrații spun că magazinele se aglomerează iar oamenii riscă să moară de foame „prin grija guvernului”

Parlamentarul susține că politicienii ar trebui să își asume deciziile, inclusiv cele nepopulare, și a precizat că vina pentru bâlbele autorităților din ultimele zile în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19 nu aparține funcționarilor sau oamenilor de la vârful instituțiilor de urgență.

PSD-ul anunță ieri cu surle și trâmbițe că atacă în contencios măsura de închidere a magazinelor la ora 18. Foarte frumos, minunat, cavalerii pe cai albi ai PSD venind să salveze țărișoara. Păi stimați ipocriți de la PSD cine a votat anul trecut să dați Guvernului și CNSU puterea de a face fix asta, să schimbe programul magazinelor de pe o zi pe alta printre altele, nu voi? Vă zic eu, voi toți, 113 deputați PSD mai exact, cu două excepții din întreg grupul parlamentar. Când am venit public după votul din 13 mai să explic oamenilor care m-au ales de ce nu am votat în numele lor legea asta, mi-am luat o grămadă de hatereala, și din interiorul partidului și din afara lui. Însă am spus clar încă de pe atunci că legea e o carpeala, că pune drepturi și libertăți fundamentale, care constitutional nu au voie să fie restrânse decât prin lege, în mâna Guvernului și a altor instituții. Și implicit a unor oameni care nu vin să dea socoteală direct cetățenilor”, a precizat deputatul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW