Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Deputat USR: Pârjol după Pintea! Spitalul Județean de Urgență Cluj nu mai are bani nici măcar pentru salarii/ Reacția reprezentanților unității medicale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Deputatul USR, Emmanuel Ungureanu a făcut public un document prin care managerul Spitalului Județean de Urgență Cluj, Petrică Șuscă, „somează personalul medical să facă economii”. Ungureanu susține că unitatea medicală nu mai are bani pentru salarii în luna decembrie. Pe de altă parte, reprezentanții spitalului susțin că nici în prezent, nici în ultimii ani, instituția nu s-a aflat în situația de a nu putea efectua plata salariilor din lipsă de fonduri.

„Pârjol după Pintea!

Document oficial!

Spitalul Județean de Urgență Cluj nu mai are bani nici măcar pentru salarii în luna Decembrie.

Prietenul Sorinei Pintea, managerul Petrică Șușcă, a trimis către secțiile spitalului un document prin care somează personalul medical să facă economii.

Economii la ce, se întreabă medicii?

În sălile de operație NU mai există Betadină pentru dezinfectarea plăgilor, pacienții își cumpără materiale sanitare și dezinfectanți.

Doamna ministru Pintea nu a vorbit nicio secundă despre dezastrul lăsat în urmă de ea și prietena Dăncilă.

A plecat Pintea, politrucii ca Șușcă, prietenul cameleonic al politicienilor PSD și PNL, când vor fi demiși?

Ministrul Sănătății, Victor Costache, trebuie să facă rost de bani pentru Sănătate dar și de curaj să demită managerii incompetenți care au aruncat banii bolnavilor pe cheltuieli inutile”, a postat deputatul Emmanuel Ungureanu.

„Nu este prima dată când suntem în această situație”

La solicitarea mainnews.ro, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Cluj spun că documentul trimis de către managerul spitalului a fost conceput pentru „gospodărirea eficientă a fondurilor existente”, susținând că nu este prima data când se află în situația aceasta.

În acest moment, prin contractul încheiat cu CAS Cluj, prevederea bugetară aferentă lunii decembrie este zero. În acest context, adresa respectivă a fost concepută pentru gospodărirea eficientă a fondurilor existente. Nu este prima dată când suntem în această situație.

Cu toate acestea, nici acum, nici în ultimii ani, spitalul nu s-a aflat în situația de a nu putea efectua plata salariilor din lipsă de fonduri. În cazuri de acest tip, spitalul acoperă din venituri proprii costurile serviciilor medicale, asigură continuitatea asistenței medicale și plata cheltuielilor salariale”, potrivit sursei citate.

Mai mult, potrivit acestora, în vara anului 2019 s-au acordat vouchere de vacanță angajaților spitalului în valoare de aproape 4 milioane de lei, iar pentru acest an au fost alocați, din venituri proprii, peste 3 milioane de lei pentru achiziția de echipamente medicale.

„În 2019, din ianuarie până în prezent, au fost achiziționate materiale sanitare în valoare de peste 19.500.000 lei, iar dezinfectanți s-au cumpărat în valoare de aproximativ 1.800.000 lei”, mai spun reprezentanții spitalului.

Tabelul de mai jos ilustrează situația cantității de betadină achiziționată în ultimele trei luni:

Betadină
Nr. crt.Data negocieriiCantitate achiziționată
1.31.10.2019295 flacoane x 1 l

99 flacoane x 120 ml

2.23.09.2019260 flacoane x 1 litru

130 flacoane x 120 ml

3.21.08.2019380 flacoane x 1 litru

150 flacoane x 120 ml

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW