Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Deputat intrat în Parlament pe listele AUR, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare pentru că a bătut o persoană în trafic

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 iunie 2021

Deputatul Ioan Mihai Lasca, intrat în Parlament pe listele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității, după ce a bătut o persoană în trafic. 

Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Lasca Mihai Ionuţ împotriva Sentinţei penale nr. 1428/11.11.2020 pronunţată de Judecătoria Oradea. Menține în totalitate dispozițiile sentinței apelate. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul apelant la plata sumei de 800 lei reprezentând cheltuieli judiciare în apel. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 02.06.2021”, este decizia Curții de Apel Oradea, pronunțată miercuri.

Pe data de 24.08.2019, Ioan Lasca a blocat o mașină în trafic, pe DN 79, sensul către municipiul Salonta, și l-a agresat pe șofer, „prin aplicarea mai multor lovituri cu pumnul în zona feței și în zona costală, provocându-i leziuni care au necesitat un număr de 20 de zile de îngrijiri medicale”, potrivit Judecătoriei Oradea.

În luna noiembrie, a fost condamnat de instanța de fond la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Oradea sau Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.

Ioan Mihai Lasca a făcut parte din grupul parlamentar al AUR până în martie 2021, devenind, ulterior, parlamentar independent.

Abonat la Tribunal

Numele lui Ioan Mihai Lasca, fostul lider al filialei AUR din Bihor, apare în mai multe dosare la Tribunalul Bihor. Într-unul dintre dosare, acesta a fost trimis în judecată în anul 2019 pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, iar judecătorii arătau că ar fi „recidivist”.

LASCA MIHAI IOAN, recidivist, pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 al. 1 C.pen., în modalitatea iniţierii şi constituirii”, potrivit unei decizii a Tribunalului Bihor.

De altfel, o fostă iubită de-a lui Lasca a obținut un ordin de protecție împotriva deputatului AUR, fiind obligat să păstreze o distanță minimă de 200 de metri față de aceasta.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW