Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Deputat AUR, acuzat că a amenințat telefonic mai mulți parlamentari PSD. Cum se apără reprezentantul AUR UPDATE

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 7 iunie 2023 Etichete: , , , ,

UPDATE Deputatul Ciprian Titi Stoica, reprezentant al  AUR, a precizat pentru Main News că „a avut un mic derapaj verbal”, însă, i-a cerut scuze parlamentarului Gheorghe Șoldan. „În rest, se exagerează, fumigenă  de presă”,  ne-a declarat deputatul Ciprian Titi Stoica(AUR). Pe de altă parte, reprezentantul AUR susține că și el așteaptă scuze de la parlamentarii PSD, deoarece deputații AUR au fost sancționați nelegal(n.r. pentru încălcarea regulamentului interior) fără a avea posibilitatea să se apere. 

Știre inițială

Deputatul Gheorghe Şoldan(PSD) a declarat, miercuri, 7 iunie, în plenul Camerei Deputaţilor, că deputatul  Ciprian Titi Stoica(AUR)a sunat noaptea trecută(n.r. 6 iunie) mai mulţi parlamentari social-democraţi, pe care i-a amenințat și înjurat. Deși parlamentarul AUR ar fi fost atenționat că va fi înregistrat telefonic, el și-ar fi continuat „discursul”  injurios, precizează deputatul Șoldan. 

Astfel, atenționarea deputatului Titi Stoica a devenit publică și a fost făcuă chiar de la tribuna Camerei Deptaților

„Aseară, un coleg al nostru din Parlament, domnul Ciprian Titi Stoica, un coleg de la AUR a sunat mai mulţi colegi din grupul PSD, foarte târziu, după ora unu noaptea şi a început să ne înjure, să ne ameninţe, să ne adreseze tot felul de injurii. La primul apel l-am atenţionat pe domnul Ciprian Titi Stoica că urmează să îl înregistrez, dar domnul Titi Stoica a continuat şi pentru asta aş vrea să îl somez public, fiindcă un asemenea limbaj şi comportament nu este demn de un parlamentar al României şi îl somez public pe domnul Ciprian Titi Stroica să vină la tribuna Parlamentului şi să îşi ceară scuze”, a declarat deputatul PSD Gheorghe Şoldan în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit news.ro.

George Simion vrea să analizeze cazul și chiar să-l excludă pe colegul său, Ciprian Titi Stoica

Președintele AUR a avut o reacție legată de aces caz, în care implicat direct este colegul său, deputatul Ciprian Titi Stoica. El susține că se va ajunge până la excluderea din partid a deputatului Stoica, dacă va fi cazul.

„Aici nu suntem de capul nostru. Aici nu sunt doar 465 de parlamentari, avem grupuri parlamentare, suntem responsabili fiecare pentru colegii noştri. Aşa că, din punctul meu de vedere, aşa cum am dat dovadă de intransigenţă de fiecare dată când a fost cazul, vom analiza sancţionarea, suspendarea, mergând până la excluderea colegului nostru”, a precizat  George Simion.

Partidul AUR a mai fost implicat în situații controversate, la începutul lunii mai ac, când a organizat proteste în fața Parlamentului. Printre cei care ar fi fost agresați de protestatarii cu simpatii pentru AUR a fost se numără și fostul premier al României, Ludovic Orban. Poliția a întocmit dosare penale și a dat mai multe amenzi. De asemenea, mai mulți deputați AUR au fost sancționați de Parlament, pentru încălcarea regulamentului intern. Mai multe detalii puteți citi aici.

Main News l-a contactat pe deputatul Ciprian Titi Stoica, pentru un punct de vedere, dar nu a răspuns apelurilor noastre, până la publicarea acestei informații.

Sursă foto: Facebook

Comentarii