Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Demisii și concedii medicale în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Oltenița – SURSE

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 martie 2020 Etichete: , , ,

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Municipal Oltenița au ales să demisioneze de teama epidemiei de coronavirus. Conform surselor mainnews.ro, ar fi vorba de patru persoane nemulțumite de faptul că Spitalul Municipal Oltenița ar putea deveni curând spital-suport pentru tratarea pacienților bolnavi de Covid-19. Alți angajați ai unității medicale, printre care și directorul medical, au intrat în concediu medical.

În contextul epidemiei de coronavirus, Consiliul Județean Călărași și-a dat acordul ca suma de de 8,1 milioane lei să fie redirecționată către spitalele aflate în competenţa CJ. Într-un amendament al hotărârii care a fost semnată de preşedintele Vasile Iliuţă şi adoptată în unanimitate de consilierii judeţeni, se arată că și Spitalul Municipal Oltenița va primi bani, urmând ca acesta să devină spital-suport pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

„Crearea fondului de rezervă bugetară în valoare de 1,5 milioane lei în vederea alocării unui ajutor de maximă dificultate Primăriei Olteniţa pentru asigurarea măsurilor de amenajare şi dotare cu materiale şi echipament de protecţie şi medicale pentru Spitalul Municipal Olteniţa ca spital – suport pentru tratarea pacienţilor cu COVID – 19”, se arată în proiect.

Nemulțumirile personalului medical sunt legate de faptul că Spitalul Municipal Oltenița nu are capacitatea de a trata bolnavii de coronavirus.

Conform surselor mainnews.ro, la Spitalul Municipal Oltenița lucrează un singur pneumolog. De asemenea, la unitatea sanitară nu lucrează niciun medic infecționist.

În acest moment, la unitatea medicală nu este nicio persoană infectată cu coronavirus. În data de 19 martie s-a prezentat un pacient cu suspiciunea de infecţie Covid-19, însă a fost testat negativ.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW