Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Demisii la Spitalul de Neurologie Brașov / Unitatea medicală se pregătește să devină spital-suport pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 martie 2020 Etichete: , ,

Șapte asistente și două infirmiere de la Spitalul de Neurologie Brașov au demisionat, în cursul zilei de marți, din pricina faptului că unitatea medicală se pregătește să devină spital-suport pentru îngrijirea și tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus.  

„Suntem al doilea spital ca mărime din Brașov. Avem angajate 227 de asistente și 250 de infirmiere. Și-au depus demisia șapte asistente și două îngrijitoare. I-am chemat la conciliere dar n-au acceptat.(…)Temeri. E interesant că din cele șapte demisii de asistente, trei sau patru provin din aceeași secție exterioară de la Zărnești. Am luat decizia să numesc acolo un nou coordonator care va comunica mai bine”, a declarat pentru mainnews.ro, Bîgiu Nicușor Florin, managerului Spitalului de Neurologie Brașov.

Managerul a explicat că la spital s-au făcut și anagajări.

„Am făcut angajări. Am angajat un medic infecționist, un medic de igienă. Avem un epidemiolog dar niște ore este detașat la DSP. Am angajați cinci asistenți medicali, patru brancandieri și o infirmieră și mai am încă una pe drum. Pneumologi nu am. Am solicitat prefectului să-mi detașeze”, a explicat Bîgiu Nicușor Florin.

Managerul Spitalului de Neurologie Brașov a mai spus că în acest moment unitatea medicală pe care o conduce are capacitatea de a primi în jur de 100-120 de bolnavi cu coronavirus.

„În momentul în care capacitățile de la Spitalul de Boli Infecțioase și de la Spitalul de Pneumologie vor fi ocupate, atunci spitalul nostru poate primi în jur de 100-120 de pacienți. Noi suntem pregătiți. La ora actuală avem 16 paturi pentru terapie intensivă”, a mai adăugat acesta.

 

sursa foto: bizbrasov.ro 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW