Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Demersurile necesare amânării alegerilor parlamentare, blocate din lipsă de cvorum în Senat

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 noiembrie 2020

Senatul nu a întrunit cvorumul necesar de ședință, pentru a vota încetarea statutului de membru şi secretar al Biroului Permanent al lui Ion Ganea, fost membru PSD. Social-democrații încearcă să îl schimbe din funcție, dorind să-și asigure, în Biroul Permanent, cvorumul necesar trimiterii legii ce permite modificarea datei alegerilor parlamentare la Comisia Juridică. Din totalul necesar de 68 de senatori, au fost prezenți doar 62.

Robert Cazanciuc a convocat, marți, plenul Senatului, pentru a discuta un proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent și secretar al Senatului al lui Ion Ganea.

Din păcate, dintr-o prezenţă necesară de 68 de senatori, până în acest moment sunt înregistrate 62 de prezenţe. În aceste condiţii, nu îmi rămâne decât să constat că nu avem cvorum şi că această şedinţă nu poate fi legal constituită”, a spus, marți, în plenul Senatului, Robert Cazanciuc.

Președintele interimar al Senatului le-a propus celor prezenți să facă o poză pentru a arăta „cine este cu adevărat de partea poporului român”.

Mulţumesc foarte mult pentru efortul făcut şi aş vrea să vă invit aici să facem împreună o fotografie pentru a arăta cine este cu adevărat de partea poporului român”, a adăugat Cazanciuc.

Ion Ganea boicotează PSD, după ce nu a prins loc eligibil pe listele partidului

Senatorul exclus din PSD a boicotat, împreună cu PNL și USR, ședințele în care social-democrații doreau să trimită legea care permite modificarea datei alegerilor parlamentare în Comisia Juridică a Senatului.

Ion Ganea, secretar al Biroului Permanent, ar fi refuzat săptămâna trecută să răspundă apelurilor date de conducerea Partidului Social Democrat, fiind supărat că nu se mai află pe un loc eligibil pentru a obține un nou mandat în Parlament, după cum preciza Sorin Grindeanu.

„(Ion Ganea – n.r.) Nu se mai află pe un loc eligibil pe listele PSD la Tulcea. De aici pana la a refuza sa-ti faci munca, e cale lunga. Nu inseamna, dar nu am dovezi, e o presupunere, ca trebuie sa asculți cântece de sirenă venite dinspre putere. În Biroul Permanent nu mai avem majoritate”, a declarat Sorin Grindeanu.

Robert Cazanciuc, acuzat că ar fi convocat neregulamentar plenul Senatului

Alina Gorghiu a reacționat la rândul său, afirmând că nici măcar majoritatea PSD nu a asigurat cvorum la propria ședință.

Penibilul atinge cote maxime la PSD! După ce domnul Cazanciuc a convocat neregulamentar un plen ca sa răspundă ordinului stupid de partid, astăzi (marţi – n.r.), majoritatea PSD-istă nici măcar nu a asigurat cvorumul la propria şedinţă. Se plăteşte şi funcţia de interimar la Senat, nu-i aşa? Atât s-a putut! Pe 6 decembrie, trebuie să-i facem irelevanţi. Motivul: un partid care îşi serveşte doar şeful, fără să respecte legea, nu are ce sa caute în Parlament! P.S.: Cereţi-vă scuze celor care v-au ales! Alt mandat sigur nu mai prindeţi!”, a scris Alina Gorghiu, marţi, pe Facebook.

Gorghiu susține că plenul Senatului a fost convocat neregulamentar de către Robert Cazanciuc. Senatorul PNL a anunțat de luni că partidul pe care îl reprezintă nu va participa la ședință și va contesta la CCR demersurile făcute de PSD.

În plus, aceasta a adăugat că liberalii vor lua în considerare o plângere pentru abuz în serviciu pe numele lui Robert Cazanciuc.

„Domnul Cazanciuc, care împreună cu conducerea PSD, se teme de alegeri ca Dracul de tămâie, a convocat un BP la 13.00. Motivul? Evident că unul singur: amânarea alegerilor parlamentare pentru ca parlamentarii PSD să mai stea încă 3 luni în funcție, prelungire votată chiar de cei care vor beneficia.

BP a fost fără cvorum, pentru că politicienii responsabili nu vor să participe la această mascaradă penibilă. PSD-iștii pozează în responsabili în fața camerelor, iar în rest stau câte 13 persoane la mese mici.

Ulterior, domnul Cazanciuc a convocat, neregulamentar, fără o ordine de zi stabilită de BP, un plen, mâine, fizic, pentru probleme organizatorice”, se arăta într-o postare scrisă de Alina Gorghiu.

CITEȘTE ȘI: Alina Gorghiu: PSD este atât de disperat, încât săvârșește abuz după abuz!

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW