Monday, February 17, 2020
Jurnalism corect


Demersuri pentru desemnarea şefului Parchetului European: Se alege echipa care va negocia numirea lui Kovesi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 12 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Parlamentul European alege, joi, echipa care va negocia pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Parchetului European, potrivit anunţului făcut de europarlamentarul Siegfried Mureşan.

„Vă anunț că astăzi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, Grupul PPE în Parlamentul European va cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-șef european și va susține foarte ferm candidatul român, doamna Laura Codruța Kövesi.

Astăzi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare, se va desemna echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui să negocieze cu Consiliul Uniunii Europene și să ajungă la un acord privind desemnarea procurorului-șef european. Poziția celui mai mare grup din Parlamentul European, Grupul PPE, grupul din care și noi, Partidul Naţional Liberal, facem parte, va fi aceea ca această echipă de negociatori să se apuce cât mai repede de treabă, să se întâlnească cât mai rapid cu reprezentanții Consiliului și să ajungă la un acord.

Mandatul acestei echipe de negocieri, așa cum a fost el stabilit înaintea alegerilor europarlamentare și cum a fost confirmat oficial de președintele Parlamentului European în luna iulie, va fi acela că doamna Kövesi este candidatul Parlamentului European și este singura persoana pe care Parlamentul European o acceptă pentru această poziție ca urmare a procedurii obiective de selecție ce s-a desfășurat până acum”, a anunţat Mureşan pe Facebook.

Negocierile vor fi reluate după ce s-au blocat înainte de alegerile europarlamentare.

Citeste si:  Contracandidatul Laurei Codruța Kovesi dezminte zvonurile potrivit cărora se retrage din competiția pentru șefia EPPO/Bohnert: nu am intrat în această cursă pentru a căuta lumina

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW