Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Decretul pentru instalarea stării de urgență, supus la vot, joi, în Parlament. Cum se va desfășura ședința

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 16 martie 2020 Etichete: , , , ,

Decretul privind instalarea stării de urgență pe teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile, în contextul pandemiei de coronavirus, a fost semnat, luni, de președintele Klaus Iohannis. Comisiile de sănătate, cea juridică și de apărare urmează să dea, marți, un raport cu privire la acest document. Tot mâine, decretul va fi avizat de comisiile de buget și pentru drepturile omului din Parlament. În final, documentul urmează să fie supus votului final, joi, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților. 

Cum se va desfășura ședința din Parlament

-Ședința este transmisă prin streaming live pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor (link-ul va fi precizat în instrucțiuni);  Presedintii celor două Camere vor fi prezenți în sala de plen a Camerei Deputaților.

-Exercitarea votului pentru ordinea de zi, programul de lucru, votul pe articole, votul final etc. se va desfășura după următoarea procedură:

-Votul deputaților și senatorilor se exercită printr-o aplicație informatică realizată de departamentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor și Senatului, care presupune, în principal, accesarea unei adrese web si actionarea butonului de pe ecran corespunzator optiunii de vot (a se vedea imaginea alaturata);

-Accesul la pagina web respectivă este securizat prin user și parolă, care vor fi comunicate fiecărui parlamentar prin SMS;

-Rezultatul votului va fi afișat imediat pe ecranul dispozitivului electronic de pe care este urmărit streaming-ul.

-Dezbaterile și intervențiile vor fi realizate prin sistemul de teleconferință audio, prin grija departamentelor de specialitate ale Camerei Deputaţilor.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *