Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Decretul de numire a Ioanei Mihăilă în funcția de ministru al Sănătății, semnat de Klaus Iohannis

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2021

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a Ioanei Mihăilă în funcția de ministru al Sănătății, a transmis Administrația Prezidențială. Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc la ora 18:15, la Palatul Cotroceni. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 21 aprilie 2021, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății”, a transmis Administrația Prezidențială.

USR-PLUS a propus-o pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua șefia acestei instituții, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 și este de profesie medic primar endocrinolog și antreprenor în domeniul medical din județul Bihor, unde a înființat o clinică de specialitate cu zeci de angajați, implicați în tratarea pacienților din județ.

Absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidați pe țară la examenul național de rezidențiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

Sursă foto: Facebook / Ioana Mihăilă

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW