Thursday, January 27, 2022
Jurnalism corect


Declarații înainte de CEx PSD. Firea: Eu nu pot să impun ceva colegilor mei. Va veni și vremea mea/ Dăncilă: Nu cred că ALDE va ieși de la guvernare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 23 iulie 2019 Etichete: , , , , , ,

Membrii PSD s-au întâlnit în Biroul Permanent Național pentru a vorbi despre candidatul la prezidențiale, decizia finală urmând să fie luată în CEx. Gabriela Firea spune că nu are puterea să impună ceva colegilor din partid, în timp ce Viorica Dăncilă nu crede că ALDE va ieși de la guvernare.

Firea: „Nu pot să impun ceva colegilor mei”

„Eu le voi spune colegilor mei cum am văzut și cum văd lucrurile și care sunt atuurile mele pentru a deveni candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Firește, ideal ar fi fost să avem o alianță cu ALDE și PRO România. Înțeleg, după negocierile care s-au purtat ieri, că o alianță nu este posibilă, cel puțin pentru primul tur, poate eventual pentru al doilea. Repet, eu nu pot să impun ceva colegilor mei. Nu știu, poate va veni și vremea mea, să spunem. Important este să respect decizia colegilor. Ei își vor asuma rezultaul votului la alegerile prezidențiale”, a declarat Firea.

Întrebată dacă va candida independent, Firea a spus:

„Am văzut articolele de presă. Eu nu am declarat niciodată că voi candida independent. Am spus că în cazul în care PSD mă va desemna pe mine candidat, voi discuta în continuare cu colegii din ALDE și PRO”, spune edilul Capitalei.

Dăncilă: „Orice candidatură trebuie să fie susținută la vot”

Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă va candida la alegerile prezidențiale. Premierul a spus că: „Orice candidatură trebuie să fie susținută la vot”.

Premierul a mai spus că „PSD este hotărât să intre cu candidat propriu” la alegerile prezidențiale.

Referitor la negocierile de luni cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, premierul a spus că nu a fost luată nici o decizie.

„Nu cred că ALDE va ieși de la guvernare. Sunt oameni responsabili. Ieri am lansat câteva discuții, dar nu s-a stabilit nimic”, a mai spus Dăncilă.

Ștefănescu: „Un vis urât e pe cale să devină realitate”

Codrin Ștefănescu susține că situația actuală a candidaților înscriși în cursa prezidențială este „un vis urât”.

„În funcție de nominalizarea pentru candiatul la prezidențiale, vom ști dacă vom avea de suferit în viitorul apropiat. Astăzi, un vis urât e pe cale să devină realitate. Suntem nevoiți să alegem din răul cel mai mic dintre Barna și Iohannis. Suntem convinși că foarte mulți oameni din țară vor vota împotriva lui Klaus pentru că ne înjură partidul. Ne-a făcut penali, „ciuma roșie”, ne-au băgat liderul la pușcărie. Cred că nu e PSD-ist în țară care să aibă o părere favorbailă. Trebuie să intrăm în turul doi cu șanse și candidatul să și câștige”, a declarat Codrin Ștefănescu la Antena3.

Pleșoianu: Să triumfe adevărul, nu ipocrizia!

Pleșoianu a transmis un mesaj pe Facebook înainte de decizia CEx.

”Probabil ultimul meu mesaj către un CEX PSD…

Să ținem cont, să nu uităm niciodată că oamenii care ne votează nu vor doar pâine, ei nu sunt doar un mare stomac… Sunt oameni demni, cu coloană vertebrală, care vor pâine, cum vrem cu toții, dar care nu sunt dispuși să se târască pentru a primi acea pâine!

La aproape 30 de ani de la Revoluție, ce vă rog eu astăzi, indiferent cum votați, este să votați astfel încât să triumfe adevărul, nu ipocrizia!

Să triumfe curajul, nu frica!

Să triumfe vorba liberă a omului liber, nu tăcerea vinovată!

Să triumfe dreptatea, nu injustiția și, mai mult decât orice, să triumfe România, nu „Românica”!

Votați pentru România, oameni liberi!

Fie să fim!

Vă mulțumesc!”, scrie Liviu Pleșoianu.

Fifor: Dăncilă este tot ce  nu a reușit să fie Klaus Iohannis

Mihai Fifor, retras din cursa pentru prezidențiale, o susține pe Dăncilă și spune despre aceasta că este „tot ce  nu a reușit să fie” actualul președinte al țării.

„Viorica Dăncilă este tot ce  nu a reușit să fie Klaus Iohannis, o persoană care respectă legea, Constituția și e  capabilă să intre în cursa pentru Cotroceni. S-a încercat să i se formeze o imagine falsă, conduce guvernul și o face destul de bine, a preluat partidul într-un moment delicat. Sondam în fiecare săptămână și suntem tot mai încrezători în șansele noastre.

Azi vom face o analiză extrem de serioasă și ne dorim ca după o analiză seriasă să ieșim cu candidatul, e un calendar strâns”, a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

sursa foto: Facebook

 

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW