Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Declarații contradictorii: Lider Pro România: nu o să fiu niciodată de acord să facem vreo combinaţie politică cu Tăriceanu. Norica Nicolai: Împreună putem fi mai puternici

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 20 august 2019 Etichete: , , ,

Declarații contradictorii ale liderilor ALDE, Pro România și PSD, legate de Coaliția de Guvernare dar și de posibilele alianțe care se prefigurează în perioada următoare. În timp ce pesediștii nu recunosc criza prin care trece coaliția, cei de la ALDE critică guvernarea, despre care spun că „este impotentă”. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, dar și PSD, caută susținere la Pro România. 

„Nu stiu dacă are de câștigat sau are de pierdut, am ințeles că domnul Victor Ponta poate, și își dorește, să își ofere sprijinul pentru candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la președinția României și și-a dorit această colaborare cu ALDE, înseamnă că ambele partide au de câștigat. Împreună putem fi mai puternici”,  a declarat Norica Nicolai la Digi24.

Pe de altă parte, liderul Pro România, Daniel Constantin, care este și fondator la partidului, nu este de acord cu o alianță cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Constantin a fost copreședinte al ALDE și a plecat din acest partid în urma unui conflict cu Tăriceanu.

„Tăriceanu caută, şi înţeleg că decizia e luată, să iasă de la guvernare şi să facă alianţă cu Pro România. Indiferent ce se întâmplă, eu, ca fondator al Pro România, nu o să fiu niciodată de acord să facem vreo combinaţie politică cu dl Tăriceanu. Sunt şi alţii care nu vor fi niciodată de acord. Pro România s-a construit pentru viitor. Unii colegi vor grupuri comune. Tăriceanu este un rebut politic, au zis cetăţenii la vot”, a declarat Daniel Constantin.

Liderii Coaliției de Guvernare au avut ieri o întâlnire, de la care însă a lipsit Viorica Dăncilă. În absența premierului, nu au luat nicio decizie, urmând să reia negocierile în cursul zilei de miercuri. ALDE a cerut de mai multe ori ca PSD să îl susțină pe Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale, însă s-au lovit de refuzul Vioricăi Dăncilă. Cex-ul PSD a desemnat-o pe șefa Executivului drept candidat la prezidențiale, urmând ca ea să fie validată la Congresul de pe 24 august.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/declaratii-contradictorii-lider-pro-romania-nu-o-sa-fiu-niciodata-de-acord-sa-facem-vreo-combinatie-politica-cu-tariceanu-norica-nicolai-impreuna-putem-fi-mai-puternici/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 30000 additional Info on that Topic: mainnews.ro/declaratii-contradictorii-lider-pro-romania-nu-o-sa-fiu-niciodata-de-acord-sa-facem-vreo-combinatie-politica-cu-tariceanu-norica-nicolai-impreuna-putem-fi-mai-puternici/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *