Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Declarație halucinantă a ministrului agriculturii: „Președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful este aurul verde al României”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 martie 2024

Comunismul continuă să supraviețuiască la Ministerul Agriculturii, la mai bine de 34 ani de la Revoluție. Întrebat într-un interviu acordat Euronews despre afacerea „stuful din Delta Dunării”, ministrul Florin Barbu a răspuns cu un citat pe care i l-a atribuit lui Nicolae Ceaușescu. 

„Acum nu vreau să exagerez. Președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful este aurul verde al României. Președintele nostru a spus foarte clar. Nu cred că a spus acest lucru dacă nu era adevărat. Și eu consider că este adevărat. Sunt de acord cu el”, a declarat Florin Barbu.

Alimentare ca în comunism, înființate de Ministerul Agriculturii.

Sub conducerea lui Petre Daea, Ministerul Agriculturii a înființat, în anul 2018, Casa de Comerț Unirea sub pretextul de a-i ajuta pe micii producători să intre pe piața. Cu toate că statul că statul a pompat inițial 93 de milioane lei, bani cu care ar fi vrut să pună pe picioare 60 de alimentare și un întreg lanț de comercializare, doar două astfel de magazine aveau să fie deschise, una în București și una în Sibiu.

Potrivit Turnul Sfatului, la scurt timp după inaugurare, rafturile alimentarelor au început să amintească de penuria de alimente din perioada comunistă. Unii distribuitori au sistat livrările pentru că nu au fost plătiți iar, în final, și cele două magazine aveau să fie închise.

Alimentara „Unirea” din Sibiu / Sursa: Turnul Sfatului

După câțiva ani de pauză, odată cu revenirea PSD la guvernare, Ministerul Agriculturii a resuscitat ideea. În decembrie 2023, a fost deschis un nou magazin de tip cash and carry, în incinta complexului Doraly, situat în apropiere de Capitală.

Și această tentativă s-a dovedit a fi un eșec. În urma unui control realizat de Ministerul Agriculturii, au fost descoperite facturi neîncasate în valoare de aproximativ 53 milioane de lei, dar și faptul că în magazinul respectiv se comercializează într-o proporţie mai mare a produselor din import.

CITEȘTE ȘI: Parchetul condus de Kovesi cere blocarea a 4,5 milioane de euro din afacerea „stuful” a familiei „baronului” PSD Paul Stănescu

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW