Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ce avere are Iulian Dumitrescu, unul dintre cei mai importanti lideri al PNL, cercetat de DNA

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 1 februarie 2024 Etichete: , , ,

Iulian Dumitrescu face parte din grupul celor patru prim-vicepreședinți ai PNL. În cursul anului 2021, s-a numărat printre cei mai importanți candidați din rândul PNL pentru preluarea funcției de ministru al Transporturilor în cadrul Guvernului condus de Florin Cîțu. Dumitrescu, alături de senatorul liberal George Stângă, au fost implicați într-o investigație a DNA care îi viza pe aceștia în biroul lui Cătălin Drulă, care era ministru al Transporturilor la momentul respectiv. În acea situație, Dumitrescu și Stângă au solicitat menținerea în funcție a șefilor Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și a Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, potrivit evz.ro.

Cu trei mandate consecutive ca senator (2012-2016, 2016-2020, și 2020-2024), Dumitrescu ocupă și funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova și este liderul Partidului Național Liberal (PNL) în județul Prahova. Conform sursei Gândul, el este recunoscut ca un lider influent în interiorul partidului.

Pe lângă remunerațiile primite în calitate de senator și președinte, el obține și alte surse de venit. Prin închirierea mai multor terenuri, el a fost în măsură să acorde chiar împrumuturi partidului din care face parte. Împreună cu soția sa, el deține un apartament în București cu o suprafață de 144 de metri pătrați, iar soția sa deține, de asemenea, un apartament de 45 de metri pătrați în același oraș.

Potrivit sursei citate, președintele Consiliului Județean Prahova a acordat un împrumut de 45.000 de lei partidului din care face parte. De asemenea, el a furnizat împrumuturi în sumă totală de 49.675 de lei către persoane fizice. În același context, el a acordat și alte împrumuturi de 320.000 de lei și 110.000 de euro unor persoane fizice.

El are și un împrumut în valoare de 141.570 de euro, cu termen de scadență până în anul 2036. Din partea Senatului, el primește o indemnizație lunară de 109.510 lei. În calitate de președinte al Consiliului Județean, el mai primește și un venit suplimentar de 34.568 de lei.

Iulian Dumitrescu, care ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, se află sub suspiciunea de luare de mită și fals în declarații. Procurorii din cadrul DNA au efectuat 16 percheziții la locuința lui Dumitrescu și la membri ai familiei sale în dimineața aceasta.

foto: Facebook

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW