Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Deciziile luate de Guvernul Orban în ședința de miercuri/ Dancă: A fost aprobată expropierea unor terenuri, pentru deblocarea lucrărilor la linia de cale ferată Brașov- Sighișoara

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iulie 2020 Etichete: , ,

Șeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă, anunță măsurile luate în ședința de Guvern:

Ionel Dancă: În ședința de Guvern a fost adoptată o Hotărâre de Guvern pentru expropierea unor terenuri, pentru deblocarea lucrărilor la linia de cale ferată Brașov-Sighișoara.

De asemenea, o altă Hotărâre de Guvern privește actele necesare privind expropierile pentru Autostrada Sibiu-Pitești Secțiunea 4 și o OUG pentru schimbarea titularului imobilului în suprafață de 1925 de mp. pentru Drumul Express Craiova-Pitești.

Sunt chestiuni de ordin juridic care trebuiau reglementate pentru a asigura frontul de grupul necesar pentru derularea acestor proiecte așa cum am făcut deja în primele șase luni ale acestui an.

Guvernul își asumă ca prioritate absolută derularea și finalizarea proiectelor de investiții de infrastructură aflate în implementare precum și proiectarea noilor tronsoane de autostradă sau de cale ferată

Tot la capitolul Hotărâri de Guvern pentru deblocarea unor proiecte din domeniul investițiilor în infrastructura rutieră, este și Hotărârea de Guvern privind transmiterea unui imobil de la MApN către CNAIR, este vorba despre Pasajul Domnești, astfel se rezolvă situația legată de cadrul juridic al acestui imobil pentru a putea demara lucrările la acest  de investiții.

O altă OUG care urmează a fi adoptată are legătură cu Programul de relansare al economiei al Guvernului, așa cum bine știm, multe dintre măsuri au fost adoptate ca reacție rapidă la criza sanitară provocată de coronavirus și în această ședință a fost discutată OUG privind reglementarea programului de garantare a lizingului pentru IMM-uri.

Un alt proiect de act normativ, de această dată în domeniul achizițiilor publice, cu obiectivul de simplificare a procedurilor de derulare a achizițiilor publice, în mod special a celor din domeniul fondurilor europene, vizează modificarea cadrului legal privind derularea achizițiilor publice. Este vorba despre o OUG care a fost contestată la CCR pentru că impunea sancțiuni judecătorilor în situațiile în care aceștia întârziau deliberarea unor situații reclamate privind achizițiile publice. Această mențiune a fost declarată neconstituțională, prin urmare, în această ședință de Guvern a fost adoptată o nouă OUG care elimină această prevedere pentru a o pune în acord cu CCR.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW