Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Decizii la ALDE: Ioan Popa, candidat la șefia Senatului. Vor fi dați afară toți cei care negociază cu PSD

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 3 septembrie 2019 Etichete: ,

Decizii în urma ședinței ALDE care a durat mai mult de două ore: Ioan Popa, propunerea ALDE la șefia Senatului. În plus, vor fi dați afară toți cei care negociază cu PSD sau care acceptă să colaboreze cu PSD.

Călin Popescu Tăriceanu nu a precizat însă ce va face Teodor Meleșcanu, senatorul care a acceptat propunerea PSD de a candida la șefia Senatului. La ședinta de astăzi, Meleșcanu și-a cerut scuze în fața liderilor partidului, însă nu a spus ce va face mai departe, dacă demisionează din ALDE sau nu.

Referitor la susținerea moțiunii de cenzură, Tăriceanu a precizat că opoziția nu a cerut sprijinul ALDE.

” Eu nu accept să fac politică la periferia politicii. Dacă unii fac politică așa cum ați văzut, noi nu discutăm cu astfel de persoane. (…) Ceea ce observ este că PNL vrea să depună o moțiune de cenzură. Lui Iohannis îi convine să fie Dancila și la Guvern și în calitate de contracandidat. PNL mimează. În momentul de față, calculele pe hârtie arată că există voturile necesare pentru a trece moțiunea. Ei nu vor să depună moțiunea, până după alegerile prezidențiale. În momentul de față e clar că numărul s-a întrunit. PNL, din rațiuni politice nu vrea să depună moțiune.

Pentru că Meleșcanu nu a dat un răspuns concret, ALDE este în situația de a nu mai avea grup la Senat, pentru că sunt necesari minim 7 senatori, exact câti are partidul în acest moment. Tăriceanu a găsit însă o soluție, grup mixt cu Pro România.

Cătălin Zamfir, liderul senatorilor ALDE susține decizia luată astăzi în partid. Pe de altă parte, el nu este de acord cu alianța decisă de Tăriceanu, cu Victor Ponta.

„A fost o decizie a lui Meleșcanu singur, nu s-a consultat în partid. A venit cu o jumătate de ora înainte de ședința partidului și a anunțat. Partidul a decis să nu îl susțină, astăzi s-a hotărât să îl susțină pe Ion Popa la șefia Senatului. (…) Dacă Meleșcanu va contiua cu această candidatura, va fi exclus din partid. Da, Grupul ALDE va avea o problemă. Până la sfârșitul săptămânii sperăm că se va lămuri această situație.

Cred că, în momentul în care ne-am aliat cu Victor Ponta, tot discursul nostru cu privire la statul paralel, se diluează. Am o oarecare temere că această alianța nu va avea efectul scontat. Mircea Diaconu a avut un discurs împotriva statutului paralel și acesta nu va mai avea același impact, prin alianța cu Victor Ponta”, a declarat Cătălin Zamfir.

 

Foto: INQUAM PHOTOS/Alexandru Bușca

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW