Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Decizii ca urmare a stării de urgență: Polițiștii și militarii își întrerup concediile, pensionările anticipate se suspendă. Cresc amenzile pentru cei care nu respectă deciziile autorităților

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 27 martie 2020 Etichete: , , , ,

Guvernul României a decis modificarea statutului polițiștilor și militarilor, fiind suspendate pensionările anticipate și întrerupte concediile de odihnă. De asemenea, Executivul a hotărât înăsprirea amenzilor pentru cei care nu respectă deciziile impuse în perioada stării de urgență.

Statutul polițiștilor și militarilor a fost modificat prin ordonanță de urgență pentru a reglementa situația unor angajați care ar trebui ca în această perioadă să fie la dispoziția instituțiilor de ordine, a explicat șeful cancelariei prim-ministrului. Drept urmare, concediile se întrerup, iar pensionarea anticipată este suspendată.

De asemenea, Guvernul a decis creșterea amenzilor pentru cei care nu respectă măsurile impuse de autorități privind limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

„O sumă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice, valoarea acestei amenzi este cuprinsă între 10.000 şi 70.000 de lei”, a declarat Ionel Dancă.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW