Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Decizie unică la Facultatea de Drept: Cei 45 de studenți care au copiat la examene, propuși pentru exmatriculare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 februarie 2021

Decanul și Consiliul Facultății de Drept vor înainta rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I, după ce conducerea instituției a descoperit că aceștia ar fi fraudat mai multe examene. 

Ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenți, sesizări însoțite de dovezi certe, pertinente și concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultății de Drept și Decanul Facultății de Drept a Universității din București vor înainta Rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.

Cazul celor 45 de studenți din anul I a fost discutat în ședința Consiliului facultății pe 25 februarie, unde au fost examinate probele și ascultați toți studenții care au dorit să își exprime un punct de vedere cu privire la acuzațiile care li se aduc. Propunerea de exmatriculare a fost adoptată cu o largă majoritate.

Facultatea de Drept a Universității din București transmite opiniei publice că decizia de a propune exmatricularea a 45 de studenți a fost una extrem de grea prin implicațiile sale atât asupra studenților pentru care s-a propus exmatricularea și a familiilor acestora, cât și asupra întregului corp profesoral și a tuturor celorlalți studenți ai Facultății noastre. Prin dimensiunea sa, aceasta este o decizie unică în istoria Facultății de Drept a Universității din București. Totodată, unicitatea acestei decizii exprimă și importanța sa prezentă și viitoare pentru Facultatea de Drept, pentru Universitatea din București, pentru întregul sistem de învățământ juridic superior, dar și pentru societatea românească în ansamblul său”, a precizat sursa citată.

Comunicatul emis de conducerea Facultății de Drept poate fi consultat, în întregime, aici.

Au copiat pe Whatsapp

Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept a Universității din București, a declarat pentru Mainnews.ro, că studenții rezolvau în comun subiectele de examen pe două grupuri deschise pe o aplicație online de conversații. Mai mult, un student a realizat un videoclip în care împărtășește tehnici de fraudare a examenului cu colegii săi.

„Am primit sesizări privind conversații paralele în legătură cu soluționarea subiectelor la mai multe examene ale sesiunii de iarnă. Sesizările au fost dublate și cu dovezi, constând în înregistrarea electronică a acestor conversații. Noi am verificat, le-am corelat cu datele de pe platformă, și a rezultat că două grupuri de studenți rezolvau în comun subiectele în timpul examenelor scrise online. Mai discutau și despre metode de copiere. Un student arată într-un filmuleț în care arată cum în timp ce privește pe dispozitivul pe care este supravegheat la examen să poate citi informații de pe alt dispozitiv. Cu mâhnire am constatat că există indicii puternice de fraudă. Am sesizat Consiliul Facultății de Drept pentru sancționarea regulamentară”, a declarat Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept a Universității din București, pentru Mainnews.ro, pe 23 februarie.

Sursă foto: Universitatea din București

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW