Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Decizie în cazul Sorinei : Fetița poate părăsi țara împreună cu familia adoptivă

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 18 iulie 2019 Etichete: , ,

Judecătoria Slatina a decis, joi, că Sorina, copilul de 8 ani a cărui custodie este disputată de două familii, poate părăsi România împreună cu familia adoptivă. Decizia nu este definitivă, însă este executorie. Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a cerut instanței ca fetița să rămână în România până la finalizarea anchetelor. Procurorul general a precizat, pentru mainnews.ro, că va face apel la decizie.

Decizia judecătorilor

Anulează cererea de intervenţie accesorie formulată de numitul Gene-Greb Bejan, ca nesemnată.
Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, invocată de către aceasta şi de către pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel prin întâmpinare.

Respinge cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în contradictoriu cu pârâta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Şărămăt Mariana, invocată de către pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel prin întâmpinare.

Respinge cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în contradictoriu cu pârâta Şărămăt Mariana, ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă.

Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, invocată de către pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel prin întâmpinare.

Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în contradictoriu cu pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel şi cu pârâta Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Respinge cererea reconvenţională formulată de pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel în contradictoriu cu Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, privind obligarea la plata sumelor de bani pretinse prin cererea reconvenţională, ca fiind rămasă fără obiect.

Respinge ca neîntemeiată cererea completatoare la cererea reconvenţională formulată de pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel privind obligarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să remită exemplarul original al paşaportului minorei S.S.
Executorie.
Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, acesta urmând a se depune la Judecătoria Slatina.
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 18.07.2019.

Foto: adevărul.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW