Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Decizie finală a CCR: Candidatul Mircea Diaconu nu va avea reprezentanți în secțiile de votare

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 1 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Curtea Constituțională a României a decis, marți, că Mircea Diaconu, candidatul ALDE și Pro România la alegerile prezidențiale, nu va avea reprezentanți în secțiile de votare. CCR a respins contestația formulată de reprezentanții acestuia la decizia Biroului Electoral Central, care a luat aceeași hotărâre.

„Contestaţia formulată de Alianţa Electorală ”UN OM” împotriva Deciziei nr.32/D din 27 septembrie 2019 a Biroului Electoral Central. În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a
respins contestaţia.
Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central”, se precizează în comunicatul CCR.

Mircea Diaconu, candidatul ALDE – Pro România, spune că problemele au apărut după desființarea grupului ALDE din ambele camere ale Parlamentului, însă nu exclude posibilitatea ca acesta să se reînființeze.

„O să mergem înainte. Totul merge înainte, îmi duc crucea până la capăt. (…) Din păcate s-a desființat grupul ALDE care întrunea condițiile. E posibil, o să râdem tare, e posibil, să se reînființeze grupul, însă decizia e luată”, a declarat Mircea Diaconu pentru mainnews.ro.

Printr-o hotărâre bazată pe Legea alegerilor prezidențiale, BEC a decis că au dreptul de a avea reprezentanți în secțiile de votare doar candidații care au grup parlamentar propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului și care au obținut la ultimele alegeri parlamentare mandate de deputat sau senator pe liste proprii.

Mircea Diaconu candidează cu susținerea ALDE și Pro România, însă ALDE nu mai are grupuri parlamentare proprii după excluderea senatorului Teodor Meleșcanu, iar Pro România nu a participat la ultimele alegeri fiind înființat după 2016.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW