Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Decizie fără precedent la nivelul Uniunii Europene: Statele membre pot să depășească deficitul bugetar de 3%

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 martie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat vineri că Uniunea Europeană a suspendat temporar prevederile Pactului de Stabilitate și Creștere și regulile bugetare care le impuneau statelor membre ca deficitul bugetar să nu depășească 3% din PIB.

”Am promis că vom face orice pentru a sprijini companiile și cetățenii europeni în această criză și astăzi pot să spun că am livrat. Ieri am pus în practică cea mai flexibilă schemă de ajutor de stat pentru a ajuta oamenii și companiile. Guvernele pot da acum bani pentru multe companii care sunt lovite de acest șoc, hoteluri, restaurante, companii de transport sau firme mici care riscă să se închidă. fără sprijin. Astăzi, iar asta nu s-a mai făcut niciodată, activăm clauza de relaxare a regulilor bugetare. Asta înseamnă că guvernele naționale pot pompa în economie atât de mulți bani cât este nevoie. Relaxăm regulile bugetare pentru a le permite să facă acest lucru”, a declarat pe Twitter Ursula von der Leyen.

Regula privind ținta de deficit de 3% a fost stabilită cu scopul de ținere în frâu a deficitelor bugetare de statele membre, cu toate acestea, nevoia de lichidități în piața a împins executivul european să permită statelor să se împrumute peste această limită.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW