Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Decizie definitivă pentru Sorina Pintea: DNA contestă revocarea controlului judiciar în dosarul mitei

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , , ,

Curtea de Apel București ar putea lua, joi, o decizie definitivă privind contestația făcută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție referitoare la revocarea măsura controlului judiciar , impusă Sorinei Pintea, în dosarul în care este acuzată de luare de mită. Fosta șefă de la Sănătate a fost trimisă judecată pentru că ar fi luat șpagă în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare.

Tribunalul Capitalei a revocat, pe 11 mai, măsura controlului judiciar, impusă Sorinei Pintea în dosarul în care DNA a o acuză de luare de mită. Ulterior, procurorii anticorupție au contestat decizia judecătorilor, astfel, ultimul cuvânt îl vor avea magistrații Curții de Apel București.

Sorina Pintea a fost pusă sub control judiciar în luna martie, după ce, anterior, fusese arestată, la cererea DNA.

Acuzațiile procurorilor

Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru că ar fi primit, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

De cealaltă parte, avocații Sorinei Pintea susțin că fostul ministru al Sănătății nu ar fi avut cunoștință despre suma de bani pe care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit-o în biroul său.

”Doamna Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să își apere întreaga carieră și probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate”, se arată într-o scrisoare trimisă de avocați.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW